30 Temmuz 2010 Cuma

FIRINDA SOĞANLI ,KREMALI PATATES









MALZEMELER

5 adet orta boy patates

3 kurusoğan

5 sivri bier

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı muskat

1su bardağı krema

Arzuya göre sucuk ,salam jambon ,sosis( hiç biride konmayabilir )

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Soğanlarımızı, sivri biberlerimizi ince ince doğrayalım 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı toz şekerle birlikte kavuralım . Patateslerimizi küp küp doğrayalım tuz ve baharatlarla tenceremize ilave edip 10 dakika hiç karıştırmadan pişirelim .Fırın kabımıza ayıklayıp doğradığımız sarımsaklarımızı elimizle ezerek yayalım Patateslerimizi ve içine doğradığımız sucuklarımızı da ilave edip kalıbımıza boşaltalım. Kremamızı üzerine gezdirelim en üstüne kaşar peynirimizi koyup 180 derecede patateslerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim .

NOT : TARİFİ NUR ERTÜRKÜN PROGRAMINDAN KANAL 7 DEN ALDIM

ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK BİZ ÇOK BEYENDİK İÇİNE SUCUK VEYA HERHANGİ BİR ETLİ ÜRÜN KONMADANDA ÇOK LEZZETLİ OLUYOR AFİYET OLSUN







25 Temmuz 2010 Pazar

DONDURMALI İRMİK HELVASI



BERAT KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN

MALZEMELER
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
200 gram tereyağ
1 fincan sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı çam fıstığı
YAPILIŞI
Tereyağ ve sıvıyağ eritilir, fıstıklar ve irmik katılıp kısık ateşte en az yarım saat veya kırkbeş dakika kavrulur, kavrulan irmiğin altı kapatılıp 2 dakika kadar bekletilir. Süt, su ve şeker kaynatılır, arzu edilirse içine bir paket vanilya eklenebilir, şerbet kavrulan irmiğin üzerine birkerede dökülüp kapağı kapatılır, kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirilip demlendirilir. Küçük kaselerin içine streç yerleştirilip bir miktar helva konulup iyice yerleştirilir üzerine arzuya göre istenilen miktarda dondurma konularak tekrar helva ile kapatılıp ters çevrilip bekletilmeden servis yapılır .
22 Temmuz 2010 Perşembe

BAMYA KIZARTMASI




MALZEMELER

1/2 Kilo bamya
1 su bardağı un
1 şişe maden suyu
Tuz
YAPILIŞI
Bamya ayıklanıp, yıkanır, tuzlu limonlu suda haşlanır, ayrıca başka bir kaba koyduğumuz una batırılır sonra ,Un, madensuyu, tuz karıştırılır, bamyalar bu karışıma batırılıp kızgınyağda kızartılır.
SOSU
250 gram yoğurt
3 dilim ekmek içi ufalanmış
2 diş sarımak
1 çay bardağı ceviz içi
YAPILIŞI
Sosu için yoğurt, dövülmüş ceviz içi ve sarımsaklar, ufalanmış ekmek, hepsi karıştırılıp bir sos hazırlanır kızartılan bamyalar bu sosa batırılıp sıcak olarak yenir .

NOT: BÜYÜK BOY BAMYA TERCİH EDİLMELİ PAZARLARDA ÖZEL OLARAK SATILIYOR AFİYET OLSUN ÇITIR ÇITIR NEFİS BİR YEMEK
17 Temmuz 2010 Cumartesi

YAZ MEYVELERİYLE TART

MALZEMELER
120 gram tereyağ( yağ çok soğuk olacak)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 yumurta
YAPILIŞI
Tereyağını küçük küçük kesiyoruz , pudra şekeri ile iyice yoğuruyoruz,un , yumurta ve tuzu ekleyerek bir hamur yoğurup üzerini streçle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Dinlenen hamurumuzu çok az unladığımız masamızda merdaneyle tart kalıbının büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serdiğimiz tart kalıbımıza yerleştiriyoruz hamurumuz kabarmasın diye çatalla deliyoruz, 160 derecede ısıtılmış fırında üzerini yağlı kağıtla kapatıp 10 dakika pişiriyoruz,
üzerindeki kağıdı alıp tekrar 10 dakika pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz .
KREMASI
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nışasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
100 gram labne peyniri
YAPILIŞI
Soğuk sütün içine un , nışasta ,yumurta ve şekeri ilave ederek devamlı karıştırarak pişirin pişen krema ılındıktan sonra labne peyniri ve vanilyayı katıp mikserle 5 dakika çırpıp, soğuyan tart hamurunun üzerine döküp, hazırladığımız meyvelerle süsleyerek meyvelerin üzerine jöle veya bal dökerek meyvelerin kararmasını önlemiş ve parlak bir görüntü vermiş oluruz, dolapta 1 saat kadar dinlendirerek servis yapabiliriz .
13 Temmuz 2010 Salı

KARIŞIK SEBZE DİZME


MALZEMELER
4 adet patlıcan
4 patates
4 adet kabak
4 adet domates
2 adet dolmalık biber
1 kırmızı biber
1 çay bardağı sıvıyağ
KÖFTESİ
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz , karabiber , pulbiber
SOSU
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim kalınlığında dilimlenir, tuzlu suda 15 dakika bekletilir, yetereince bekletildikten sonra yıkanıp kurulanır . Kabak ve patatesler soyulup yıkanır , yarım santim kalınlığında dilimlenir , tepsiye yağlı kağıt serilir, kabak , patlıcan ve patatesler konulur, üzerlerine sıvıyağ ve tuz eklenip harmanlanır tepsiye düzgün bir şekilde yerleştirilip ısıtılmış 200 derecede fırında kızartılır. Köfte malzemeleri ile köfteler yoğurulur ,domatesler, biberler dilimlenir, domateslerin içleri çıkartılır , pişreceğimiz kabın altına domteslerin içleri konulur , bir kabak , bir patlıcan bir patates bir biber, bir domates ve hazırladığımız köfteler eşit şekilde dizilir üzerlerine salça su ve sıvıyağdan hazırladığımız sos gezdirilip ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır
8 Temmuz 2010 Perşembe

MİRAÇ KANDİLİNİZ VE CUMANIZ MUBAREK OLSUN

Blogger tarafından desteklenmektedir.