30 Eylül 2010 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE



  1. MALZEMELER
  2. 2 adet yumurta
  3. 125 gram eritilmiş margarin
  4. 1 paket 25 gramlık kakao
  5. 2 çay bardağı pudra şekeri
  6. 1 paket kabartma tozu 
  7. 1 paket  vanilya 
  8. İÇ MALZEMELERİ 
  9. 1 su bardağı hindistan cevizi
  10. 1,5 çorba kaşığı şeker
  11. 1 limon kabuğu rendesi 
  12. yumurtanın birinin akı
  13. YAPILIŞI
  14. Eritilimiş margarini, yumurtanın bir tanesinin tamamını, diğer yumurtanın sarısını, kakaoyu, pudra şekerini, vanilyayı  bir kaba alarak iyice karıştırıyoruz, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.1 su bardağı hindistan cevizi, 1 yumurtanın akı 1,5 kaşık şeker ve rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz limon kabuğuyla içini hazırlıyoruz , hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde kopartıp  içli köfte gibi açtığımız hamurların içine iç malzemelerimizi koyarak kapatıyoruz 180 derece ısıtılış fırında 30 dakika pişirip üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz .
  15. NOT:  Tarif   ATV'nin Kültür aşı programından biz çok beğendik tavsiye ederim .
22 Eylül 2010 Çarşamba

MISIR UNLU PATLICAN VE FASULYE KIZARTMASI



MALZEMELER
Patlıcan
Fasulye
Mısır unu
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur, kopartılmadan boyuna dilimlenir, kaynayan tuzlu suda haşlanır, süzülerek kurulanır, mısır ununa iyice bulanır , teflon tavaya çok az sıvı yağ konulur, patlıcanlar dizilir, altı kızarınca ters yüz edilip diğer tarafıda kızarınca servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.Fasulyeler ayıklanıp yıkanıp haşlanır , suyu süzülür ,mısır ununa bulanarak aynı patlıcanlar gibi kızartılır .
12 Eylül 2010 Pazar

Kızım Çiğdemin ikinci iftarıEN GÜZEL DAVET SOFRALARI HAMARARAT ABLA ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM



KUŞ YUVASI BÖREĞİ
Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
250 gram kıyma
2 kaşık sıvıyağ (kıymayı kavurmak için )
2 adet kurusoğan
2 adet yeşilbiber
1 adet domates
Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
2 adet yufkayı 8 eşit üçgen elde edecek şekilde ayrı ayrı keselim.Sigara böreği gibi Bir kapta yarım su bardağı sütü,2 çorba kaşığı yoğurdu,1 adet yumurtayı ve bir kahve fincanı sıvı yağı çırpalım.Bu sosu her üçgen yufkanın üzerine sürelim.
Üçgen yufkaların geniş kenarlarından tutup,rulo yaparak yarıya kadar saralım.Sonra altı kapalı çanak şekli alması için sivri uçları içe doğru döndürerek birleştirelim.
Kıyma bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur, 2 kaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir , iyice kavrulur tuzu, karabiberi ilave edilerek ateşten alınıp soğumaya bırakılır.
Her yufkanın çanak gibi olan kısmına hazırladığımız kıymalı harcı koyarak Üzerlerine dilimlenmiş birer adet domates ve yeşilbiber koyalım.Yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürelim.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreğimizi pişirelim.Sıcak servis yapalım.Afiyet olsun….Emine Beder


EN GÜZEL DAVET SOFRALARI HAMARARAT ABLA ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM

MENÜ:
Kıymalı pirinç çorbası

8 Eylül 2010 Çarşamba

HAYIRLI BAYRAMLAR

BAYRAMINIZI KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM
3 Eylül 2010 Cuma

FIRINDA PATLICAN OTURTMA



MALZEMELER
4 Adet bostan patlıcanı
2 adet kuru soğan
4 adet domates
8-10 adet yeşil biber
400 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pulbiber
Maydanoz
3-4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Fırında patlıcan oturtma için:
Patlıcanlar alacalı soyulur,yarım santim kalınlığında dilimlenir, tuzlu suda acısı gitsin diye 15 -20 dakika bekler, tuzlu sudan çıkarıp yıkadıktan sonra iyice kurulanır, bir tepsiye yağlı kağıt serilir,patlıcanlar dizilir sıvıyağ ile iyice yağlanır, ısıtılmış 200 derecede fırında arada alt üst edilerek hafif kızartılır.
Soğan ve kıyma tencerede suyunu çekene kadar kavrulur, sıvıyağ eklenir, tekrar iyice kavrulur,4-5 adet yeşilbiber, kabuklarını soyup küçük doğradığımız 2 adet domates,3-4 diş sarımsak ve biber salçası eklenir, domatesler suyunu çekince ateşten alınır  tuzu,  pulbiberi, karabiberi ve maydanozu eklenir .
Fırında kızaran patlıcanların yarısı fırına dayanıklı bir tepsiye dizilir,arasına hazırladığımız harç eklenir, üzerlerine tekrar patlıcanlar’ın kalan yarısı, dizilir, domatesler dilimlenerek patlıcanların üzerlerine dizilip salçalı su yapılarak üzerlerine gezdirilip sıcak fırına verilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.