29 Nisan 2011 Cuma

SARAY SARMASI

TARİFİMİ İftar bereketi etkinliğine  -5  gönderiyorum. Kolay gelsin hayırlı ramazanlar .

104_2745104_2746
HAMUR MALZEMELERİ
1 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
ÜZERİNE
300 gram tereyağ
Açmak için nışasta
Şerbet için;
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yarımdan daha az limon.

Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur.

Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine   un ilave edilir, yumuşak kıvamda bir  hamur  elde edilir,  hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır.

2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
NOT:star tv'nin soframız pogramında yapılan bir tarif bu tarifi ben kızartarak yapıyordum   bu şekildede çok lezzetli  ince yufka açabiliyorsanız mutlaka deneyin, aynı hamurla börekte yapılıyor onuda daha sonra paylaşacağım . Afiyet olsun
26 Nisan 2011 Salı

EL İŞLERİM ,HEDİYE ÖRDÜĞÜM BEBEK YELEĞİ VE PATİKLER

104_2823

104_2821


104_2820

5 TANE ERKEK TORUNUM VAR MAVİ ÖRMEKTEN İYİCE SIKILDIM BU PEMBİŞLERİ BİR AKRABAMIN TORUNU İÇİN ÖRDÜM KIZ ÇOCUKLARI İÇİN ÖRGÜ ÖRMEK ÇOK ZEVKLİYDİ BEĞENİRSİNİZ UMARIM
18 Nisan 2011 Pazartesi

SU BÖREĞİ YAPILIŞI


104_2667

104_2727


104_2723
104_2719
104_2720
104_2715
104_2652

MALZEMELER
6 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
150 gram tereyağ
150 gram margarin
500 garam peynir
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz karıştırılır, un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak olmayan bir hamur yoğurulup en az yarım saat dinlendirilir,12 bezeye ayrılıp tepsimizin boyutlarında açılır.Margarin ve tereyağ birlikte eritilir
Yufkanın 2 tanesini haşlamıyoruz birtanesi tepsimize seriyoruz, üzerine 2 yemek kaşığı yağ gezdiriyoruz diğer yufkalarımızı teker teker kaynayan tuzlu suda en çok bir dakika haşlayarak soğuk su bulunan bir kaba alıp suyunu elimizle iyice süzdürüp tepsiye yerleştirip üzerlerine 2 kaşık yağ gezdiriyoruz 5 tane yufkamızı aynı işlemle yerleştirdikten sonra peynirli harcımızı yufkamızın üzerine her tarfına gelecek şekilde yerleştirip , diğer 5 yufkamızıda aynı şekilde haşlayıp, süzdürüerek tepsimize yerleştiriyoruz en üstte haşlamadan bıraktığımız diğer yufkayı yeleştirip kalan yağı üzerine sürüp kısık ateşte bir tarafını çeviere çevire pişirip ters çeviriyoruz diğer tarafıda aynı şekilde pişirilip ateşten alıp üzerine bir tepsi kapatıp dinlendiriyoruz .




 

 
14 Nisan 2011 Perşembe

ZEYTİN EZMELİ POAÇALAR

ARKADAŞLAR BLOĞUMA BURADAN DEVAM EDEBİLECEĞİM HERHALDE SAĞ OLSUN ARKADAŞLARIN VERDİĞİ FİKİRLER SAYESİNDE FİLİCKİR DEN YÜKLEYEBİLİYORUM RESİMLERİMİ AKLIMA GELMEMİŞTİ DAHA ÖNCE BU ARA ÇOK YOĞUNUM SİZLERİDE ZİYARET EDEMİYORUM BİLGİSAYARIMDADA SORUN VAR NEYSE SORUNLARI ÇÖZDÜK SAYILIR BİRDE BLOGLARIMIZ AÇILSA GÖRÜŞMEK ÜZERE SEVGİLERİMLE




104_2574

104_2575


MALZEMELER
1 şişe maden sodası 
yarım su bardağı sıcak su
1çorba kaşığı tozşeker
250 gr tereyağı oda ısısında
Yarım paket  yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine yumurta sarısı
Aldığı kadar un

YAPILIŞI
Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım paket  yaşmaya ve şeker karıştırılıp eritilir mayanın kabarması beklenir . Kabaran mayaya,  oda ısısnda madensodası   ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı ilave edilir  tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. hamurun mayalanması beklenir mayalanan  hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır  8 üçgen parçaya kesilir, zeytin ezmesi çok yaydırılmadan  böreklerin uç kısımlarına sürülür sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülür 45 dakika mayalanır. önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirilir.

KAHVALTILIKLARIM

104_2641
104_2643

104_2646

104_2639
12 Nisan 2011 Salı

ARKADAŞLAR BLOĞUMA RESİM EKLEYEMİYORUM KOTAYI DOLDURMUŞUM BAŞKA BİR BLOGLA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIM HERHALDE

ARKADAŞLAR BLOĞUMA RESİM EKLEYEMİYORUM KOTAYI DOLDURMUŞUM BAŞKA BİR BLOGLA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIM HERHALDE


ARKADAŞ LİSTESİNE EKLEMEK İSTEYENLER AŞAĞIDAKİ LİNKİ KAYDETSİNLER BUNDAN SONRA BU ADRESTE VE WORDPRESTE DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM SEVGİLER
http://sevgisofrasi.blogspot.com/
http://gulunmutfagi.wordpress.com/
9 Nisan 2011 Cumartesi

FIRINDA PATATES DOLMASI


MALZEMELER

6-7 adet patates
2 adet kuru soğan
4 adet domates
6-7 adet yeşil biber
300 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pulbiber
Maydanoz
3-4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
patatesler soyulur yıkanıp üzerlerinden bir kapak açılarak içleri oyulur,bir tepsiye dizilir sıvıyağ ile iyice yağlanır, ısıtılmış 200 derecede fırında hafif kızartılır.
kıyma tencerede suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğradığımız soğanlarda ilave edilerek iyice kavrulur sıvıyağ ve tuzu eklenir 4-5 adet yeşilbiber, kabuklarını soyup küçük doğradığımız 2 adet domates,3-4 diş sarımsak ve biber salçası eklenir, domatesler suyunu çekince ateşten alınır tuzu, pulbiberi, karabiberi ve maydanozu eklenir .
Fırında kızaran patatesler içlerine hazırladığımız kıymalı harç doldurulur , üzerlerini domates dilimleri ve yeşilbiberle süsleyerek sıcak suyunu ekleyerek tekrar fırında üzeri yağlı kağıt örtülerek pişirilir
5 Nisan 2011 Salı

COCOSTAR





 MALZEMELER
3 yumurta beyazı
300 gram toz şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
1 fiske tuz
40 gram un
YAPILIŞI
Teflon tencereye yumurta akları konulur, üzerine şeker,  bir fiske tuz ve 2 su bardağı hindistan cevizi  ilave edilerek karıştırılır, kısık ateşte devamlı karıştırılarak 8 dakika pişirilir, ateşten alınıp soğumaya bırakılır,soğuyunca 40 gram un ilave edilir, iyice karıştırılır,sıkma torbasına konularak yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı sıkılır ısıtılmış 150 dercedeki fırında 20-25 dakika pişirilir.

2 Nisan 2011 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ, MARMELATLI LOKUM




MALZEMELER
5 yumurta
1,5 su bardağı  şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı teremyağ
1/2 su bardağı  süt
1/2 paket krem şanti
1/2 paket krema
1 kase marmelat
YAPILIŞI
5 yumurta 1 çay fincanı şeker mikserle 5 dakika çırpılır un ve kabartma tozu ilave edilir, fırın tepsisine dökülür(çok ince bir kek oluyor )180 dercede ıstılmış fırında pişirilir, fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtülür soğuması beklenir .1/2 su bardağı süt1,5 yemek kaşığı un ile pişrilir pişince şekeri eklenerek karıştırılıp ateşten alınıp soğutulur ,soğuyunca içine 1 kaşık margarin ilave edilerek mikserle 10 dakika çırpılır.1/2 su bardağı süt ve 1/2 krem şanti 3 dakika mikserle çırpılıp pişirdiğimiz muhallebiye eklenir yarım paket kremada  katılıp karıştırılır.
Soğuyan kekimiz 10 ar santim karelere kesilir, kesilen kek parçaları enlemesine tekrar kesilir (yani kek dahada inceltilir)1 tatlı kaşığı marmelat keke sürülür kenarına krema konulup rulo yapılır, rulolar süte batırılıp hindistan cevizine bulanır istenirse daha küçük parçalara bölünerek servis yapılır.
1 Nisan 2011 Cuma

YUFKADAN TAVUKLU PİZZA






45 DAKİKALIK TARİFLER ETKİNLİĞİNİN SAHİBİ SEVGİLİ  Öznur  A GÖNDERİYORUM KOLAY GELSİN

MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
3 adet kurusoğan
1 adet yufka
50 gram margarin veya tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Tavvuk göğüs eti fındık büyüklüğünde doğranır, teflon tencereye konulup suyunu çekince 2 kaşık sıvıyağ ilave edilir, tavuk etleri hafif kavrulur, piyazlık doğradığımız soğanlar katılır hep birlikte soğanlar kramelize olana kadar kavrulur,baharatları ilave edilerek ateşten alınır .
Margarin veya teryağ eritilir, yufka masaya serilir,erittiğimiz yağ yufkanın hertarafına sürülür,yufkanın ortası yuvarlak büyük bir tepsi ile kesilip çıkartılır, kenarlarından çıkanlarda yuvarlak yufkanın üzerine yerleştirilir , ortasına hazırladığımız iç konulur, kenarlar içe doğru bükülür, yumurta sarısı sürülerek ısıtılımış fırında pişmeye bırakılır,kurumasın diye içli kısmın üzerine yağlı kağıt kapatılır, kenarları ve altı kızarınca yağlı kağıt alınarak rendelenmiş kaşar peyniri serpilir kaşar peyniri hafif eriyince fırından alıınr. ılık servis yapılır .
Blogger tarafından desteklenmektedir.