29 Temmuz 2012 Pazar

AYNI İÇLE 2 BÖREK


MALZEMELER
1/2 Paket milföy
DİĞER HAMUR İÇİN 
Ilık su
tuz, maya, un
İÇİ İÇİN
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Kuru soğanlar yemeklik doğranır  2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, haşlanmış patatesler ezilerek soğanlara katılır  ve kavrulur tuzu,karabiberi, pulbiberi  katılarak ateşten alınır  soğutulur. 
Milföyler  unlu masada  açılıp inceltilir, (2 katı olacak)kenarına hazırlanan içten konulup rulo yapılır, ortadan kesilir  üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirilir .  
DİĞER  BÖREĞİMİZ
Un,tuz,maya, ılık su ve şeker ile hamuru yoğurup mayalandırdım,bezelere böldüm . 
İÇİNİ BU SEFER  PATATESİ SOĞANLA KAVURDUĞUM İÇTEN KOYDUM PİŞTİKTEN SONRA ÜZERLERİNİ TEREYAĞ İLE YAĞLADIM TUZ VE BİBER SERPTİM
http://dogada.blogspot.com/2008/09/velibah.html
YAPILIŞINA burdan bakabilirsiniz .
27 Temmuz 2012 Cuma

PATATES ÇORBASI


MALZEMELER
3adet orta boy patates
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı ince bulgur
1tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı köri
Nohut kadar limon tozu
1 Yemek kaşığı tereyağı
tuz.
YAPILIŞI
Soğan ve patatesler doğranır, diğer malzemelerde katılıp  üzerine çıkacak kadar su koyup  hep birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilip ron dadan geçirilir, istenilen kıvama gelmesi için sıcak su ilave edilerek bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır.
not:sevgili Yetur arkadaşımızın tarifi ben biraz değişiklikler yaptım tavsiye ederim ezo gelin çorbasına çok benziyor mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
24 Temmuz 2012 Salı

EVDE İSKENDER

TARİFİMİ İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 5 İ DÜZENLEYEN ARKADAŞIM Gelibolu17'YE GÖNDERİYORUM


MALZEMELER
500 gram bonfile veya antrikot
4 adet tırnak pide
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için  ayrıca bol tereyağ 
eti soslamak için 
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı süt
kimyon, pulbiber,tuz,kekik 
YAPILIŞI
Etler buzlukta biraz  dondurulur,  ince dilimlenir.Soğan,sarımsak rendelenir, salça baharatlar ve süt soğana ilave edilir, harmanlanır tel süzgeçten geçirilip etlerin üzerine dökülüp iyice karıştırılır,(sos etleri pişirirken yanmaması açısında süzgeçten geçiriliyor)dolapta en az 2 saat bekler.Yağsız tavada çok az sıvıyağda kavrulur. Salça 2 kaşık tereyağında kavrulur üzerine bir miktar su ilave edilip kaynamaya bırakılır.Pideler küçük doğranır fırında  ısıtılır ,servis yapacağımız  tabağa biraz pide dizilir hazırladığımız salça gezdirilir etler üzerine dizilir,erittiğimiz bol tereyağ sıcak sıcak dökülüp patates,biber kızartması  ve yoğurt ilavesiyle servis yapılır .
18 Temmuz 2012 Çarşamba

TORUNUM EYMENİN BEBEK MEVLÜTÜ İÇİN HAZIRLADIKLARIM

100_7295

Malzemeler

  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya  
  • (şeker hamuru ,tül,kurdela)
Yumurtalar ve  toz şeker mikserle 5 dakika çırpılır , sıvıyağ,vanilya, kakao,süt eklenerek tekrar çırpılır, 1 su bardağı karışımdan ayrılır. Elediğimiz un ve kabartma tozu da ilave edilerek kaşıkla karıştırılarak kağıt kalıpların yarısına kadar kek dökülür 170 derecede ısıtılmış fırında  pişer.  ve ayırdığımız 1 su bardağı sosta  dökülür ,
NOT :KEKLER  SOĞUYUNCA STREÇLEYİP SÜSLEDİM
sim yazısı ekle
100_100_7293
100_7294-crop
100_7299


100_7300

















100_0443100_7066
13 Temmuz 2012 Cuma

TEREYAĞLI GÜL KURABİYE

100_7223


100_7226-crop




MALZEMELER


250gram tereyağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için bolvca pudra şekeri 
NOT : mutlaka tereyağ kullanmalı 


YAPILIŞI
Bütün malzemeler katılıp yumuşak bir hamur yoğurulur, ceviz büyüklüğünde kopartılıp yuvarlanıp tepsiye dizilir, veya resimdeki gibi şekil verilir , 180 derece ısıtılmış fırında pişirilip fırından çıkar çıkmaz üzerlerine bolca  pudra şekeri serpilir .





8 Temmuz 2012 Pazar

AÇMA


MALZEMELER:

2 su bardağı sıcağa yakın su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaşmaya
1 çorba kaşığı  şeker
1  tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un





İçlerine sürmek için yumuşak margarin 
Hamur yoğurulup mayalanması için  beklenir.Mayalanan   hamuru  mandalina büyüklüğünde  bezelere bölüyoruz, bezeleri  poaça  gibi elimizle açıp bir tatlı kaşığı yumuşak margarin sürüp  rulo yapıyoruz ve açma gibi şekil  veriyoruz, mayalanması için bir süre daha bekliyoruz mayalanan hamurların  üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen açmaların fırından çıkınca  sıcakken üzerlerine bir tepsi kapatıyoruz. Açmaların yumuşak kalmasını  sağlamış oluyoruz .Afiyet olsun



TAVUKLU ve HAVUÇLU PİLAV





 MALZEMELER
- 3 adet tavuk budu
- 2 orta boy Havuç
... - 1 Orta Boy Yemeklik Doğranmış Soğan
- 3 Su Bardağı Pirinç
- 1 Yemek Kasigi Tereyağı
- 1/2 Su Bardagi Sivi Yağ
- Tuz, Karabiber, Kırmızı Pulbiber, Kimyon
- 3,5 su bardağı Su
- 2 adet maggi tavuk bulyon
- 1 Su Bardagi Nohut

YAPILISI
Pirinci sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletin. teflon tavada, tereyağı ve sıvı yağın yarısını kızdırın Yağ iyice kızdıktan sonra, yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Küp küp doğranmış tavuk etini ve havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. 1/2 su bardağı su ilave edip, ateşi kısın Arada bir karıştırarak, yarım saat pişirin . Etler pistikten sonra, tuzunu ve baharatinı ekleyip ocaktan alın. Kabaran pirincinizi iyice yıkayın ve süzün. Pilav tencerenize kalan sıvı yağı dökün ve kızdırın.hazırladığımız etli karışımı tencereye döşeyin ve süzdüğünüz pirinçlere haşlanmış nohutlari karıştırıp,karışımın üstüne döşeyin. Pirinç ve karışım kesinlikle karışmayacak, üst üste duracak. 3,5 su bardagi suya, tuz, maggi tavuk bulyon ve bahartlardan biraz dokup, karıştırın. kaşık yardımıyla, pirinçi dağitmadan, çok yavaş bir şekilde suyu, pirincin uzerine yayın, kaıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar pisirin. Pilaviniz pistiğinde, 5-6 yerinden tahta kaşığın arkasiyla delikler açin, uzerine kağit havlu kapatip, 10-15 dakika dinlendirin. Plavınız dinlendikten sonra tahta kaşık yardimiyla alt,üst yapıp karışımla harmanlayın. Arzu ettiginiz şekil kaplara koyup, ters çevirip, servis yapın .
Afiyet olsun.
5 Temmuz 2012 Perşembe

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA


MALZEMELER:
1 bardak yoğurt
1 bardak yağ(yarısı eritilmiş margarin, yarısı sıvıyağ)
1 paket kabartma tozu
1 paket yaşmaya ya da kurumaya
1 yumurta -tuz
üzeri için yumurta sarısı-susam
YAPILIŞI:
tüm malzeme cıvık olacak şekilde yoğurulur ,yaş maya kullanılacaksa biraz ılık sütle eritilir,kuru maya kullanılacaksa direk una karıştırılır.Hamurun mayalanması beklemeden poğaçalar yapılıp tepsiyle mümkünse 1 gün dolapta bekletilir ertesi gün yumurtası sürülüp pişirilir,geceden yapılıp sabah gelecek misafirlere sıcak sıcak ikram edilebilecek harika bir poğaça,ben bunları bekletmeden pişirdim yine de çok güzel oldular mutlaka denenmesi gereken bir tarif...
alabildiği kadar un
Sevgili kardeşim Dilek mutfakta'nın tarifini aynen kopyalıyorum. yumuşacık nefis poaçalar oluyor mutlaka deneyin


4 Temmuz 2012 Çarşamba

BERAT KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN

Blogger tarafından desteklenmektedir.