8 Ocak 2010 Cuma
SULTAN PİLAVI
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwaIdTUzd0467Ed73zRs4lA6RM2ziFk18OOc3idTrBiHylG2XfWaHiTTF6CpohgOtZbd0fvB8kxCL2oheyjWu47abDrJFhKMJjGrCzDx7r-LvPwpRJG_6UlV2iEyI7ls71qVG8BwScAqA/s400/pilav1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLyTDvsb9W1woJlSbBj98j8fnVp7hP1iMPzSUbUVUIbSUmH5oFqv9GGNwz8_C3Ze9bNkyEYGHaw8evo8HzzlJLIWyDW_hEfzER21kgyrrZekfNDyxBCaPP420G-zHvw8zuXtWxrdd2UDo/s400/pilav2.jpg)
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
1 büyük kuru soğan
10 adet kayısı
1 çay fincanı sarı kuru üzüm
100 gram badem
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
1 adet portakalın suyu
Tuz, karabiber,tarçın, yenibahar, şeker
YAPILIŞI
Tavuk kuşbaşı doğranıp haşlanır. Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp en az yarım saat bekletilir . Tencereye 2 kaşık sıvıyağ konulur, yemeklik doğranan soğan , badem ve dolmalık fıstıkların yarısı ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur, ıslatığımız pirinçler iyice yıkanıp, ilave edilir, tereyağ ,çok küçük doğradığımız kayısılar, kuru üzümler ve tuz eklenip birlikte 5 dakika kadar kısık ateşte kavrulur . 3 bardak tavuk suyuna 1 portakalın suyu eklenip bir taşım kaynatılıp pirinçlerin üzerine dökülür, haşlanan tavuk eti ,bir tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı yenibahar,1/2 çay kaşığı tarçın,1/2çay kaşığı karabiber eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Bademlerin kalan yarısı teflon tavada yağsız kavrulup pilavın üzerine dökülerek servis yapılır .
NOT tavsiye ederim çok nefis bir pilav oluyor .
Etiketler:
PİLAV VE MAKARNALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder