25 Haziran 2010 Cuma

KARIŞIK KIZARTMA




MALZEMELER
4 adet patlıcan
4 adet patates
7-8 adet yeşilbiber
7-8 adet dolmalık biber
SOSU
5-6 Adet domates
2 kaşık sıvıyağ
4 diş sarımsak
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 15 dakika kadar bekletilir,yıkanıp kurulanır kızgınyağda kızartılır. Patatesler kuşbaşı doğranır,kızartılır, biberlerin çekirdekleri çıkartılıp yıkanır küçük doğranır kızartılır, dolmalık biberlerin çekirdekleri çıkartılıp yıkanıp kızartılır.
kızartılan patlıcan, biber ve patatesler dolmalık biberlerin içlerine doldurulur üzerlerine sos dökülerek servis yapılır.
SOSUN HAZIRLANMASI
Domateslerin kabukları soyulup küçük doğranır, sarımsaklar doğranır sıvıyağda pişirilir domatesler pişince ateşten alınıp kızartmaların üzerlerine dökülür.
NOT: Hünerli eller sitesinde görüp sunumunu çok beğendiğim kızartmayı sizlerle paylaşmak istedim .
Ben sosunu herzaman hazırladığım şekilde hazırladım kızartmayı bu sosla çok seviyoruz .





MÜCVER



MALZEMELER

4 adet kabak (veya dolma yaptığımız kabakların içleri

3adet yumurta

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Tuz, karabiber, pulbiber

1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Maydanoz, 5 -6 adet taze soğan, nane

YAPILIŞI

Kabaklar rendelenir, tuz serpilip biraz bekletilir, saldıkları su sıkılır, içine un, yumurta, , maydanoz, nane, küçük doğranan taze soğanlar, kabartma tozu,baharatlar ve kaşar peyniri eklenerek karıştırılıp kızgın yağa kaşıkla konulup düzleştirilip kızartılır.

NOT: HER ZAMAN YAPTIĞIM MÜCVERE BU SEFER KABARTMA TOZU VE KAŞAR EKLEYEREK YAPTIM ÖZGÜL ARKADAŞIM YAPMIŞTI ÇOK BEĞENMİŞTİM ÖZGÜL ARKADAŞIM TEREYAĞDA KOYMUŞTU BEN YAĞDA KIZARTILACAĞI İÇİN TERE YAĞ KOYMADIM PUF PUF KABARDILAR ÇOKTA LEZZETLİYDİLER.

17 Haziran 2010 Perşembe

REGAİP KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN

10 Haziran 2010 Perşembe

ÇİLEK SOSLU CHEESCAKE

Arkadaşım

PAPATYA 68

Hazırlamış olduğu kekler ve pastalar etkinliği için hazırladığım cheescakek 'i gönderiyorum kolay gelsin canım güzel bir etkinlik olmasını diliyorum .











MALZEMELER

2 paket labne peyniri

1 paket krema

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı un

1,5 paket eti burçak

100 gram tereyağ

YAPILIŞI

Eti burçak yulaflı büsküviler un haline gelene kadar rondada ezilir, eritiğimiz tereyağ ile iyice harmanlanır, kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yuvarlak kesilip konulur, üzerine

büsküviler yerleştirilip iyice bastırılır,30 dakika buzdolabında bekletilir.

Yumurtalar sarılarından ayrılıp sarıları bir su bardağı şekerle birlikte iyice çırpılır, içine labne peyniri, krema katılıp tekrar çırpılır, en son un ve vanilya eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır, beyazları bir fiske tuz katılıp kar haline gelene kadar çırpılıp diğer malzemelerle birlikte yavaş yavaş karıştırarak harmanlanır . Buz dolabından çıkarttığımız büsküvilerin üzerine dökülerek 160 dercede ısıttığımız fırında 45 dakika pişirilir, soğuyunca üzerine hazırladığımız sos dökülerek bir gece buz dolabında dinlendirilerek servis yapılır .

SOSU

250 gram çilek

4 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı nışasta

1 su bardağı su

1 paket vanilya

Çilekler ronra ile ezilir suyu tel süzgeçten geçirilir, içine şeker ve bir su bardağı suda eritiğimiz nışasta katılıp pişirilir, vanilyası eklenip soğutulur soğutulurken sık sık karıştırmak gerekir kabuk tutmaması için

4 Haziran 2010 Cuma

PİKNİK



YAŞADIĞIMIZ BİRÇOK HASTALIK VE SIKINTILARDAN SONRA SAKİN VE SESSİZ BİR ORTAMDA GEÇİRDİĞİMİZ ÇOK HUZUR DOLU BİR GÜNDÜ
19 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ AYDOS ORMANI




















































































































































































3 Haziran 2010 Perşembe

ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM

Onlar mazlumun yanında olmak ,onlara yardım ellerini uzatmak barışa katkıda bulunmak için en değerli varlıkları canlarını verdiler .Sevdiklerini arkada bıraktılar tek amaçları yardım etmekti en .Büyük ŞAHADET mertebesi ŞEHİTLİĞE eriştiler RABBİM Hepimize kısmet etsin . Bütün şehitlerimize ALLAH'TAN rahmet kerderli ailelerine sabırlar diliyorum .
Blogger tarafından desteklenmektedir.