10 Haziran 2010 Perşembe

ÇİLEK SOSLU CHEESCAKE

Arkadaşım

PAPATYA 68

Hazırlamış olduğu kekler ve pastalar etkinliği için hazırladığım cheescakek 'i gönderiyorum kolay gelsin canım güzel bir etkinlik olmasını diliyorum .











MALZEMELER

2 paket labne peyniri

1 paket krema

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı un

1,5 paket eti burçak

100 gram tereyağ

YAPILIŞI

Eti burçak yulaflı büsküviler un haline gelene kadar rondada ezilir, eritiğimiz tereyağ ile iyice harmanlanır, kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yuvarlak kesilip konulur, üzerine

büsküviler yerleştirilip iyice bastırılır,30 dakika buzdolabında bekletilir.

Yumurtalar sarılarından ayrılıp sarıları bir su bardağı şekerle birlikte iyice çırpılır, içine labne peyniri, krema katılıp tekrar çırpılır, en son un ve vanilya eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır, beyazları bir fiske tuz katılıp kar haline gelene kadar çırpılıp diğer malzemelerle birlikte yavaş yavaş karıştırarak harmanlanır . Buz dolabından çıkarttığımız büsküvilerin üzerine dökülerek 160 dercede ısıttığımız fırında 45 dakika pişirilir, soğuyunca üzerine hazırladığımız sos dökülerek bir gece buz dolabında dinlendirilerek servis yapılır .

SOSU

250 gram çilek

4 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı nışasta

1 su bardağı su

1 paket vanilya

Çilekler ronra ile ezilir suyu tel süzgeçten geçirilir, içine şeker ve bir su bardağı suda eritiğimiz nışasta katılıp pişirilir, vanilyası eklenip soğutulur soğutulurken sık sık karıştırmak gerekir kabuk tutmaması için

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.