29 Ekim 2010 Cuma

VİŞNE SOSLU ÇİKOLATALI BROVNİ

MALZEMELER
3 yumurta
1/,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
½ su bardağı vişne suyu
1 paket vanilya
1 pakat kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu
Bitter çikolata
YAPILIŞI
Yumurtalar ve  toz şeker mikserle 5 dakika çırpılır , sıvıyağ,vanilya, kakao,süt eklenerek tekrar çırpılır, 1 su bardağı karışımdan ayrılır, elediğimiz un ve kabartma tozu da ilave edilerek kaşıkla karıştırılarak yağlanmış bir borcama veya tepsiye dökülerek 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişer.  Kare dilimlenir, üzerine vişne suyu dökülür ve ayırdığımız 1 su bardağı sosta  dökülür , çikolata sosu tarifine göre  pişirilir, üzerlerine dökülür veya ben mari usulu ereittiğimiz çikolata dökülerek servis yapılır.
NOT: eski bloğumdan bir tarif  bu gün bir kermes için yaptım ama  yeni resmi sonra ekleyeceğim harika bir kek tavsiye ederim .
24 Ekim 2010 Pazar

BAKLAVALIK YUFKA İLE GÜL BAKLAVASI

MALZEMELER
15 adet baklavalık yufka
125 gram tereyağ
ceviz
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
bir iki damla limon suyu
YAPILIŞI
Yufkanın bir tanesi  masaya serilir, yufkananın boyutunda bir tepsi ile yufka yuvarlak kesilir,ortaya doğru iki tarafından toplanır, diğer iki tarafındanda toplanır, yaprakların bir   parçası ortaya doğru kapatılır, üzerine ceviz konularak diğer taraflarda üzerine kapatılır, ters çevrilip tepsiye yerleştirilir, diğer yufkalarada aynı
işlem uygulanır, eritiğimiz tereyağ üzerlerine sıcak sıcak dökülüp bekletmeden ısıtılmış 180 dercede fırında kızarana kadar pişrilir, şerbet 10 dakika kaynatılır, limonsuyu sıklır,2-3 dakika daha kaynar,  şerbet sıcak  tatlı soğuk olacak .
NOT: ÇOK ŞERBETLİ  SEVMEYENLER ŞERBET ÖLÇÜSÜNÜ YARIM  BARDAK AZALTABİLİRLER

BLOG ÖDÜLÜM

SÜRPRİZ BLOG ÖDÜLÜM

 ONE LOVELY BLOG AWARD
Bu güzel ödüle benim bloğumu da layık gören
çok teşekkür ediyorum. Bu süpriz ödül beni çok  onurlandırdı.
Ödülün kuralı gereği;
* Ödülü kabul edin, ödülü verene bloğunuzda bağlantı kurun.
* Ödülünüzü 15 blogcu arkadaşınız ile paylaşın. Genel bırakmayın.
* Seçtiğiniz 15 blog arkadaşınızla iletişim kurun,seçilmiş olduklarını bildirin
Ben tüm blog  arkadaşlarımı bu güzel ödüle layık görüyorum ama 15 arkadaşımı yazmam gerektiği için diğer arkadaşlarımdan özür dileyerek link veriyorum haydi canlar buyurun gelin ödülünüzü alıp bloğunuza götürün:)))
ÖDÜLÜN KURALI GEREĞİ BÖYLE AMA BEN HERZAMAN OLDUĞU GİBİ  BÜTÜN ARKADAŞLARIMI ÖDÜLE LAYIK GÖRÜYORUM HEPSİ BİR EMEK VERİYOR AYIRAMIYORUM HERKESE SEVGİLER 
20 Ekim 2010 Çarşamba

KURU BAKLAVA

MALZEMELER
9 adet baklavalık yufka
9 kaşık toz şeker
6 kaşık tahin(tarifin aslında 9 kaşık ben 6 kaşık kullandım)
9 kaşık ceviz
100 gram tereyağ (eritilimiş)
 YAPILIŞI
Yufkanın bir tanesi masaya serilir, üzerine eritilimiş tereyağ fırçayla hertarafına gelecek şeklde sürülür, ikinci yufka serilir oda aynı şekilde yağlanır, üçüncü yufkada serilir ,yağlanır üzerine 2 kaşık tahin sürülür, 3 kaşık toz şeker serpilir, 3 kaşık ceviz serpilir, çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır, verev kesilir tepsiye yağlı kağıt sererek yerleştirilir, diğer yufkalarda aynı işlem uygulanır,kalan yağımız üzerlerine sürülür ısıtılmış 180 derce fırında pişirilir .NOT : SEVGİLİ BİRSENCENİN TARİFİ BEN TAHİNİNİ AZALTIM
Ağızda dağılan harika bir tarif

YARIŞMA ÖDÜLÜM































ARKADAŞLAR
Bu ayın ekim ayının 10 unda blogcuda 4 senem bitti 5 seneye girdim sizlerle çok güzel paylaşımlarda bulunduk iyi kötü günlerimizi birlikte yaşadık, sevincimizide, üzüntülerimizide yürekten paylaştık
inşallah uzun seneler hep güzel günleri birlikte paylaşmak nasip olur sizleri  çok seviyorum .
HAMARAT ABLA TATLI YİYLİM TATLI YARIŞALIM DA BU TATLIMLA BİRİNCİ OLDUM SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM RESİMDEKİ ÖDÜLÜM


16 Ekim 2010 Cumartesi

BELİS TATLISI

MALZEMELER

5 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 kutu krema
2 tane kabartma tozu
6 tane hazır baklavalık yufka
ŞERBETİ
4 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
yarım limon
YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpın sıvı yağı, kremayı, irmiği, kabartma tozunuda ilave edip tekrar iyice karıştırın.Dikdörtgen borcamı yağlayıp bir kat yufka serin bu karışımdan üzerine gezdirin tüm yufkalarda bu işlemi uygulayın ve 6 yufkayı aralarına bu harçtan yayarak bitirin.Kalan malzemeyide üzerine iyice yayın 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Tatlının hamuru pişerken şerbetini hazırlayın.Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kaynatın içine yarım limon ilave edip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.Tatlı hamuru ılıyınca ılık olan şerbetide üzerine dökün soğuyunca kaymakla servis yapın.

 NOT:  TARİF 
BLOGSPOT ARKADAŞIMIZIN BLOĞUNDAN ÇOK DEĞİŞİK VE GÜZEL BİR TATLI REVANİYİ VE EKMEK KADAYIFI TATLISINI  ANDIRIYOR
HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.

YONCA GIDA ETKİNLİĞİ


AYŞE TÜTER, BLOGGER’LAR İLE BİRARAYA GELDİ

Ayşe Tüter, İstanbul’lu bayanlar ile buluştu.


Yonca Gıda, İstanbul’lu blogger bayanlar ile ünlü yemek danışmanı Ayşe Tüter’i bir araya getirdi. Etkinlikte hem birlikte kahvaltı edip hem de Ayşe Tüter ile sohbet etme imkânı bulan blogger lerın keyfine diyecek yoktu.  

Yonca Gıda yetkililerinin yaptığı marka ve ürün tanıtımlarının ardından, Yonca Gıda ürün özelliklerini anlatan Ayşe Tüter ayrıca ünlü tariflerini de sevenleri ile paylaştı. Bayanların yemeklerle ilgili tüm sorularını yanıtlayan Ayşe Tüter kendisine gösterilen yoğun ilgiden de çok memnun kaldı.  

İstanbul İTÜ Maçka kampüsü sosyal tesislerinde düzenlenen etkinliğe katılan Yonca Gıda yetkilileri ‘ İzmir ve Ankara’dan sonra etkinliğimizin İstanbul ayağını da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Diğer illerde de bu gibi etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.Bunun içinde çalışmalarımız devam etmekte..’ diyerek  bu tür buluşmalarının diğer illerde de devam edeceğini belirttiler.
 
 
tarafından düzenlenen bu etkinliğe herkes davetlidir 
10 Ekim 2010 Pazar

VİŞNE SULU ELMA TATLISI

VİŞNE SULU ELMA TATLISI
6 adet sert yeşil elma (ben kırmızı sert elmayla yaptım)
2 su bardağı vişne suyu
1,5  su bardağı şeker
İstenirse içine karanfil, çubuk tarçın konulabilir.
ÜZERİNE
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt 
Kiraz şekeri ( ben vişne koydum)
İÇİNE
İri çekilmiş ceviz ve kuru üzüm( tarifinde yoktu ama ben ilave ettim )
Krem şanti yerine kaymak ile servis yapılırsa çok daha güzel olacağını tahmin ediyorum .
YAPILIŞI
Elmaların kabuklarını soyup içlerini kabak oyucu ile oyuyoruz, bir tencereye dizdiğimiz elmaların üzerine vişne suyunu ve şekeri ekleyerek kısık ateşte  hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz .Ateşin altını açarak şerbetin buharlaşıp  koyu bir kıvam almasını ve  elmalara hem parlaklık hem renk vermesini sağlıyoruz, bu aşamada sürekli şerbeti küçük bir kepçeyle elmaların üzerlerine gezdiriyoruz 15 dakika kadar pişirip şerbeti  bal kıvamına gelince ateşten alıp şerbetten son bir defa daha üzerlerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz. Tencerde kalan şerbeti bir kaba alarak sonradan üzerlerini süslemek üzere bekletiyoruz .Soğuyan elmalarımızın içine ceviz ve kuru üzümleri doldurup süt ile çırptığımız krem şantiyi sıkarak vişne veya kiraz  şekeri ile süsleyip kenarlarına ayırdığımız şerbet ile şekiller vererek  servis yapıyoruz.
ADLI ARKADAŞIMIZDA GÖRÜP ÇOK BEĞENDİĞİM LEZZETİNİNDE GÖRÜNTÜSÜ KADAR GÜZEL OLAN ELMA TATLISI
HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.
7 Ekim 2010 Perşembe

BADEMLİ KEŞKÜL

MALZEMELER
1 Kilo süt
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı badem
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 kaşık nışasta
YAPILIŞI
Bademler sıcak suda ıslatılır 15 dakika bekler, kabukları soyulur, iyice kurulanıp rondada un haline getirilir .Süt, badem,  nışasta, yumurta sarısı, şeker iyice karıştırılır kaynamaya başlayınca  hindistan cevizide eklenir birlikte pişirilir.Kaplara boşaltılır, soğuyunca buzdolabında iyice soğutulur,  üzerleri istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.
HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.
NOT: FİNCANLAR ALLAH RAHMET EYLESİN YENİ VEFAT EDEN KAYINVALİDEMİN ÇEYİZİNDEN 
3 Ekim 2010 Pazar

ACI BİBER VE TAZE PATLICAN DOLMASI



MALZEMELER
1 Kilo patlıcan
1/2 kilo acı kırmızı biber
4 adet kuru soğan
1,5 çaybardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nane
1/2 demet maydonoz
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için 2 çorba kaşığı halis zeytinyağı, 1/2 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tuz.
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu suda 1 saat ıslatıyoruz.Tencereye zeytinyağını alarak ısıtıyoruz, soğanı ve fıstığı ekleyip pembeleştirdikten sonra ayıklanmış kuş üzümünü ekleyip bir kez daha çeviriyoruz.iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip biraz kavuruyoruz, 1 bardak suyu ekliyoruz. En son olarak baharatları ,şekeri, maydonozu ve naneyi ekleyip hafif suyunu çekene dek pişiriyoruz. Patlıcanları ortadan kesip içlerini oyup tuzluyoruz15 dakika bekletip iyice yıkıyoruz, hazırladığımız içten fazla doldurmadan
üzerlerini domates dilimleri ile kapatıp tencereye diziyoruz.  üzerine yarım limon suyu ,2 çorba kaşığı halis zeytinyağı 2 bardak sıcak suyu ve az tuzu karıştırıp döküyoruz .yaklaşık 45 dakika patlıcanlar ve biberler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.