3 Ekim 2010 Pazar

ACI BİBER VE TAZE PATLICAN DOLMASI



MALZEMELER
1 Kilo patlıcan
1/2 kilo acı kırmızı biber
4 adet kuru soğan
1,5 çaybardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nane
1/2 demet maydonoz
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için 2 çorba kaşığı halis zeytinyağı, 1/2 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tuz.
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu suda 1 saat ıslatıyoruz.Tencereye zeytinyağını alarak ısıtıyoruz, soğanı ve fıstığı ekleyip pembeleştirdikten sonra ayıklanmış kuş üzümünü ekleyip bir kez daha çeviriyoruz.iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip biraz kavuruyoruz, 1 bardak suyu ekliyoruz. En son olarak baharatları ,şekeri, maydonozu ve naneyi ekleyip hafif suyunu çekene dek pişiriyoruz. Patlıcanları ortadan kesip içlerini oyup tuzluyoruz15 dakika bekletip iyice yıkıyoruz, hazırladığımız içten fazla doldurmadan
üzerlerini domates dilimleri ile kapatıp tencereye diziyoruz.  üzerine yarım limon suyu ,2 çorba kaşığı halis zeytinyağı 2 bardak sıcak suyu ve az tuzu karıştırıp döküyoruz .yaklaşık 45 dakika patlıcanlar ve biberler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.