12 Ağustos 2011 Cuma

FIRINDA YOĞURTLU PATLICAN



  • MALZEMELER 

  • 1 kilo patlıcan

  • 3 adet domates

  • 500 gram yoğurt

  • 2 diş sarımsak

  • ½ çay bardağı sıvıyağ

  • 2 su bardağı su

  • tuz

  • un

YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur resimdeki gibi 1 santim kalınlığında dilimlenir, kaynayan tuzlu suda haşlanır, suyu süzülür soğuması bekenir. Balık unlar gbi unlanarak yağlanmış tepsiye dizilir domatesler rendelenir, yarım çay bardağı sıvıyağda iyice kavrulur, çok az tuz ilave edilir 2 su bardağı sıcak su ilave edilerek bir iki taşım kaynatılır, tepsiye dizdiğimiz patlıcanların üzerine dökülür 170 derecede sıcak fırında çok hafif kızarana kadar pişer. Üzerine sarımsaklı çok az tuz katılmış yoğurt dökülerek tekrar fırında yoğurt tutununa kadar 5 dakika kadar pişirilir. Soğuk olarak sevis yapılır. 1 gün beklerse çok daha güzel oluyor, servis tabağına dilimleyerek alınıp kapağı kapatılıp veya streçlenerek buzdolabında soğutulur. NOT:Rahmetli anneannemim yaptığı bizimde çok sevdiğimiz ve fazla bilinmeyen bir yöre yemeği

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.