6 Eylül 2011 Salı
YUMURTALI FASULYE DİZMESİ
- 250 gram taze fasulye
- 3 yumurta
- 2 kaşık sıvıyağ
- mısır unu tuz karabiber
- pulbiber
Fasulyeler ayıklanır,yıkanıp, tuzlu kaynayan suda hafif haşlanır,suyu süzülür(suyunu atmayıp bir çorba yapıp değerlendirebiliriz ) mısır ununa tuz ilave edilir, fasulyeler balık unlanır gibi mısır ununa bulanır, teflon tava kızdırılır içine 2 kaşık sıvıyağ konulur yağ ısınınca fasulyeler tavaya dizilir bir tarafı kızarınca üzerine bir tabak kapatılıp ters çevrilir diğer tarafıda kızarınca 3 yumurta çırpılır bir miktar tuz, karabiber, pulbiber katılıp yumurtaların üzerine gezdirilir ,yumurtalar pişince tekrar tabak kapatılıp ters çevrilir diğer tarafıda hafif kızarınca servis tabağına alınarak ılık servis yapılır.
Etiketler:
SEBZE YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder