10 Ekim 2011 Pazartesi

KAREMELLİ İRMİK TATLISI

 ARKADAŞLAR BU GÜN İSMEKİN PASTA, BÜSKÜVİ KURSLARINA BAŞLADIM YARINDA YEMEK KURSU BAŞLIYOR BİLMEDİĞİM BİR ÇOK ŞEYİ İNŞALLAH DEĞERLİ HOCALARIMIZDAN ÖĞRENECEĞİM  ÖĞRENMENİN YAŞI YOK DİYORUM  BU GÜN BLOG YAZMAYA BAŞLAYALI TAM 5 SENE BİTİP ALTI SENEYE GİRDİ 2006- 10-EKİMDE BAŞLAMIŞTIM http://dogadan.blogcu.com. gülün mutfağı ile başlayıp 2007 de blogspotla devam ettim sizlerle bir çok güzelşeyi paylaştık ALLAH sağlık sıhhat verirse inşallah bundan sonrada sizlerle birlikte olmayı çok isterim. SEVGİLER

TATLIYI DENEMENİZİ ÖNERİRİM KAREMELLİ OLDUĞU İÇİN ÇOK LEZZETLİ VE HAFİF  BİR GECE DİNLENDİRİLİRSE DAHA GÜZEL OLUYOR AFİYET OLSUN
Hünerli Eller
  arkadaşım ın ev sahipliğini yaptığı porselen demlik çaysaati etkinliğine gönderiyorum
MALZEMELER

3 adet yumurta

4 kahve fincanı şeker

3 kahve fincanı yoğurt

1 kahve fincanı sıvıyağ

3 kahve fincanı un

3 kahve fincanı irmik

1 paket vanılya

2 paket kabartma tozu

Hindistan cevizi

ŞERBETİ

3 su bardağı şeker

4 su bardağı su

KREMASI

1 litre süt

3 çorba kaşığı un

5 çorba kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

YAPILIŞI

Önce 3 su bardağı  şeker bir tencerede kremalize edilir üzerine 4 su bardağı su eklenerek 15 dakika kaynatılır 

3 yumurta ve 4 kahve fincanı şeker mikserle 5 dakika çırpılır 1 kahve fincanı sıvıyağ ve 3 kahve fincanı yoğurt eklenerek 1-2 dakika daha çırpılır un,irmik,vanilya ve kabartma tozu  ilave edilerek kaşıkla karıştırılır,  yağlanmış tepsiye dökülerek 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişer.  Sıcakken ılınmış şerbet üzerine dökülür  ve üzerine bir tepsi kapatılır

Kremasını hazırlamak için 1 litre sütün içine 5 kaşık şeker,3 kaşık un ilave edilerek  karıştırarak pişirilir muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır, içine vanilyası katılır  ve soğutulur soğuyunca içerisine 1 paket toz krem şanti katılır mikserle çırpılır ve tatlının üzerine dökülür,  5-6 saat soğuması beklenir.  Hindistan cevizi serperek servis yapılır.  Afiyet olsun.


0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.