24 Kasım 2011 Perşembe

ZEBRA RULO PASTA








MALZEMELER
5 Adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı nışasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
KREMASI İÇİN
1 çorba kaşığı un
1/2 litre süt
2 çorba kaşığı nışasta
5 çorba kaşığı şeker
r 1paket vanilya
1paket pınar labne
Arasına muz
YAPILIŞI
Yumurtaların sarılarını ve beyazını ayrı kaplara kırıyoruz,yumurtaların beyazını şekerle kar gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz, teker teker yumurta sarılarını katıp çırpmaya devam ediyoruz ,kakao hariç kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla karıştırıyoruz .Dikdörtken fırın tepsisine yağlı kağıt serip krema torbasına hamurun yarısını koyup verev verev aralarında boşluklar kalacak şekilde sıkıyoruz .Kalan hamurun yarısına kakaoyu ilave ederek karıştırıp krema torbasına doldurup tepsideki boşluklara sıkıyoruz 170 dereecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapıp üzerine nemli bir bez örterek soğumasını bekliyoruz.Kreması için vanilya ve margarin hariç kuru malzemeleri karıştırp 2,5 su bardağı süt ile pişiriyoruz vanilyasını katıp soğumasını bekliyoruz .Pınar labneyi mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıp hazırladığımız kremayı kaşık kaşık pınar labneye katıp yediriyoruz soğuyan kekimizi açıp hazırladığımız kremayı uçlarına gelmeyecek şekilde döküp uçlarına muzları dizip rulo yapıyoruz 5-6 saat dolapta bekletiyoruz .
19 Kasım 2011 Cumartesi

ARKADAŞLAR DUALARINIZ VE GÜZEL DİLEKLERİNİZ İLE BANA MORAL VERDİNİZ ALLAH KİMSEYE DERMANSIZ DERT VERMESİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SAĞLIKLI VE EN GÜZEL GÜNLER SİZLERİN OLSUN HEPİNİZİ SEVGİYLE KUCAKLIYORUM

YEĞENİMİN KIZINA ÖRDÜĞÜM KISA KOLLU HIRKA
Resim yazısı ekle

12 Kasım 2011 Cumartesi

ÇOK SIKINTILI BİR BAYRAM GEÇİRDİK

Arkadaşlar sizleri ziyaret edemiyorum kusuruma bakmazsınız umarım .Çocuklarımız küçükken biran önce büyüsünler diye bakarız ,büyüdüklerinde okumaları için büyük bir emek ve çaba harcarız ,okul biter iş hayatı , ve evliklik derken torunlar dünyaya gelir hepsi ayrı bir sorun hangisiyle başadeceğinizi şaşırırsınız, herşey yolunda gidince sorunlar çözüm buluyor  ama malesef herşey yolunda gitmiyor burada her sorunumuzu paylaşamıyoruz ama içimizde fırtınlar kopuyor . Küçük kızım 30 yaşında 15 senedir göğsünde çıkan kistler yüzünden en az 15 kere ameliyat oldu ayrıca troid ameliyatı, mide ,ameliyatı bir çok sağlık sorunu yaşadık, bir tane 9 yaşında bir oğlu var 2 bebeğine hamile  hersene göğsü için kontrollerini yaptırıyor, hersene sonuçlar nasıl çıkacak diye büyük bir stres yaşıyoruz  bu sene ki kontrollerinde göğsündeki kistlerde farklılıklar vardı,acilen  biyopsi yapıldı bayramı korkulu bir bekleyiş içinde geçirdik çok şükür dün sonuçlar belli oldu  korktuğumuz gibi değildi. RABBİME binlerce şükürler olsun kimseye kötü hastalıklar vermesin çok zor günlerdi, şimdi bebeğini kucağına alacağı günleri bekleyeceğiz dualarınızı esirgemeyin .Sizlerle birlikte olmak için biraz kendimi toparlamam gerekiyor .Kucak dolusu sevgiler
6 Kasım 2011 Pazar

BAKLAVA,BAYRAM KAHVALTI SOFRAMIZ

KURBAN BAYRAMINIZI KUTLAR ALLAH KÖTÜ GÜNLERİ GERİDE BIRAKIP HUZURLU, SAĞLIKLI GÜNLERDE KUTLAYACAĞIMIZ BAYRAMLARA ERİŞTİRSİN 
 BAYRAM KAHVALTI SOFRAMIZ
Zeytinyağlı yaprak sarma 
Kıymalı açma börek
Galeta unlu poaça 
Şehriye salatası
Şekerpare
Pizza 
Peynirli pörsellenmiş biber sarması
Baklava








3 adet yumurta
1/2 kahve kaşığı sirke
1 su bardağı süt
200 gram tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
ŞERBETİ
8 Su bardağı şeker
6 su bardağı su
ÜZERİNE
500 gram tereyağ
ARALARINA
400 gram ceviz
AÇMAK İÇİN NIŞASTA
YAPILIŞI
Tereyağ eritilir.Ö ncelikle sıvı malzemeleri ve tuzu bir kabın içinde hepsini karıştrıyoruz,elenmiş un azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur 15+15+15+15 olarak 60 beze yapılır. Nışasta ile tabak büyüklüğünde açarak aralarına nışasta serpip her 15 katı üst üste koyup merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde büyütüyoruz, tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru yerleştiriyoruz her 15 kat yufkanın arasına dövülmüş ceviz serpip resimdeki gibi keserek eritilmiş tereyağını döküp 250 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirip ateş 160 dereceye düşürülülür iyice kızarıp içininde iyi piştiği anlaşılınca fırından alınır, tatlı sıcak şerbet ılık olacak .
ŞERBETİ
8 su bardağı şeker 6 su bardağı su ile kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkıp altınsarısı rengine gelene kadar kaynatılır, yarım su bardağı soğuk su katılıp biri iki taşım kaynar.
4 Kasım 2011 Cuma

PIRASALI KEK

4  adet pırasa
3 yumurta
1.5 su bardağı irmik
 1su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, kırmızı biber

YAPILIŞI
Pırasanın beyaz kısımları ortadan kesilerek ince ince doğranacak ,biraz sıvıyağda pırasalar yumuşayıncaya kadar kavrulacak, tuz, karabiber  ve pulbiber ilave edilecek .
Cam bir kasede 3 yumurta mikserle çırpılıp, yoğurt ve sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilecek ,un, kabartmatozu ve irmiği  de katıp tahta bir kaşıkla karıştırıp, soğuyan pırasalarıda ilave ederek baton bir kalıbı sıvıyağ ile yağlayarak keki kalıba döküp 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilip servis yapılır.

GALETA UNLU POAÇA

250 gram margarin
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİ 
3 adet patates
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
ÜZERİ İÇİN
1yumurta sarısı
Galetaunu
YAPILIŞI
Bir kabın içerisine margarin, sıvıyağ, yoğurt,yumurta akı ve tuzu  koyup  bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz .
Elenmiş un ve kabartma tozunuda ilave ederek kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğuruyoruz .
Haşlanmış soğumuş patatesler ezilip içerisine  tuz, karabiber, pulbiber ve mayadanozu ilave ederek iç hazırlanır . Ceviz büyüklüğünde kopartığımız hamur elimizle açılıp hazırladığımız içten  koyup ağzı kapatılarak ters çerilip üzerine yumurta sarısı sürerek galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdğimiz tepsiye yerleştirip 200  derecede ısıtılmış fırında pişirilir .
3 Kasım 2011 Perşembe

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE


2,5 Su bardağı un
1/2 su bardağı nışasta
1/2 su bardağı  pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta sarısı
125 gram  oda ısısında tereyağ
1/2 çy bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı kaynar su
YAPILIŞI
125 gram tereyağını bir kaba koyup üzerine yumurta sarısı,sıvıyağ, ilave ediyoruz,  neskafeyi kaynar suda  iyice karıştırıp, karışıma ilave ediyoruz, elenmiş un, nışasta,ve kabartma tozunuda ekledikten sonra kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.1 tatlı kaşığı kadar hamura elimizle oval şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip ortasına kürdanla hafif bastırarak kahve çekirdeği görüntüsü verilerek  170 derecede ısıtılan fırında 20 dakika pişirilir.
NOT :ŞEKERİ BANA BİRAZ AZ GELDİ BİRAZ FAZLA KONULABİLİR.

DİKEY PASTA

4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
KREMASI
3 Poşet krem şanti
1/5 su bardağı süt
Süslemek için damla çikolata
Muz
1 paket hazır çikolata sosu 
YAPILIŞI
Cam bir kabın içerisine Oda sıcaklığında bekleyen Yumurtalar  kırılır, 1 su bardağı şeker ilave edilerek  boza kıvamına gelene kadar çırpılır,sıvıyağ, portakal suyu, yoğurt, portakal kabuğu rendesi ilave edilerek bir az daha çırpılıp,  un, kabatma tozu ve vanilyayı  birlikte eleyip karışıma katıp tahta bir kaşıkla karıştırarak, yağlı kağıt serili dikdörtken bir tepsiye dökerek hertarafı eşit olacak şekilde  yayarak 170 derecede ısıtılmış fırında pişrilicek .
Fırından çıkarçıkmaz üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri elenerek yağlı kağıt ile
kapatılıp bir tepsi ile üzeri örtülerek ters çevrilecek sıcakken tepsiden çıkartarak mermer tezgahta soğuması beklenecek.
Krem şanti sütle çırpılarak dolapta bir süre bekletilecek

Soğuyan kekimizi 6 eşit parçaya bölüp  üzerine krem şanti sürerek ince doğradığımız muz,ve damla çikolata serpip herşeridi   rulo gibi sarıyoruz ilk rulonun üzerine  diğer lerini kolböreği sarar gibi birbirinin etrafına yerleştiriyoruz streç filimle sarıp kelepçeli  kalıba koyarak buz dolabında bir süre bekletiyoruz kalan kremşanti ile etrafını kaplıyotuz.
1 paket hazır çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirip  ılıken üzerine dökülecek .

KARNABAHAR SALATASI ARKADAŞLAR BELKİ BAYRAMDA YAPARSINIZ DİYE TARİFLERİN BİR KISMINI VERİYORUM

ARKADAŞLAR BELKİ BAYRAMDA YAPARSINIZ DİYE TARİFLERİN BİR KISMINI VERİYORUM  MUTLAKA DENEYİN ÇOK NEFİSTİ
1 Kilo mantar
1 adet karnabahar
4 adet kırmızı biber
1 kutu mısır
2 diş sarımsak 
Kırmızıbiber, karabiber,tuz
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 paket baharatlı cips
YAPILIŞI
 Karnabahar'ı buharda hafif diri kalacak şekilde haşla çiçek'lerini ayır. Mantar'ı tuz ve limon'lu suda haşla ince dilimler halinde kes . Kırmızıbiber'leri közle ince şeritler halinde kes. Hazırladığımız malzeme'leri büyükçe bir kaba koy , mısır'larıda ilave et , Sarımsakları ezip yoğurda ilave et.Tuz, karabiber,kırmızıbiber'i ve mayonez'ide katıp iyice çırp. servis zamanı gelince yoğurt'lu karışmı salatanın üzerine döküp karıştır ,cipsi elimizle hafif ezerek en üste serpiştir, bekletmeden servis yap.

ARKADAŞLAR GÜYA GRİP AŞISI OLDUM 10 GÜNDÜR GRİPTEN MUZDARİPİM

ARKADAŞLAR GÜYA GRİP AŞISI OLDUM 10 GÜNDÜR GRİPTEN MUZDARİPİM NEZLE,  GRİP, FARANJİT HEPSİ BİRDEN  TAM BAYRAM ÜZERİ ÇOK KÖTÜ OLDU  BU GÜN BİRAZ İYİ SAYILIRIM
TARİFLERİ BAYRAMDAN SONRA VERECEĞİM
Blogger tarafından desteklenmektedir.