25 Ocak 2012 Çarşamba

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA


PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER
1 kilo pırasa
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
2 yemek kaşığı  pirinç
1 çay bardağızeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, 2 adet kesme şeker
1 adet portakal suyu 
YAPILIŞI
Pırasalar  ayıklanır, yıkanır ve verev olarak kesilir.Havuçlarda verev
olarak kesilir.Soğanlar yemeklik doğranır.Zeytin  yağında soğanlar ve
havuçlar kavrulur.Salça ilave edilir, bir iki kez çevirilerek pırasalar
ilave edilir ve 5 dakika kadar kavrulur, sıcak su ilave edilir,  pirinçleri,
şekeri ve tuzu ilave edilerek pişmesine yakın 1 portakalın suyu katılır  pişince ateşten alınır, kapağı kapalı soğumaya bırakılır. Bir gün  dolapta  beklerse daha lezzetli oluyor .
19 Ocak 2012 Perşembe

BULGUR KÖFTELİ ISPANAK





BU YEMEĞİ BİZİM EVDE ÇOK SEVİYORLAR HEM SEBZE, HEM BULGUR BİRARADA ÇOCUKLARIMIZ İÇİNDE ÇOK BESLEYİCİ  daha önce pazılısını yapmıştım bu sefer ıspanaklı yapınca paylaşmak istedim

MALZEMELER
1 kilo ıspanak
1 büyük veya 2 orta boy soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 yumurta, tuz, ve su
ÜZERİNE
Y oğurt, sarımsak, tereyağ, pulbiber
YAPILIŞI
Bulguru, yumurta ile yoğuralım ,unu ve suyu yavaş yavaş ekleyerek iyice yoğuralım, hamur dan küçük misket gibi köfteler yapalım, kaynayan tuzlu suda haşlayalım .( suya iki veya üç damla limon sıkalım köfteler dağalmasın diye)
Soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım ,ıspanakları yıkayıp küçük küçük doğrayıp kavurduğumuz soğana ilave edelim, suyunu çekene kadar kavuralım, haşlayıp suyunu süzdüğümüz köfteleri ilave ederek köftelerin suyundan bir miktar ekleyerek bir iki taşım kaynatarak ateşten alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritiğimiz tereyağ ve pul biberi dökerek servis yapalım .
17 Ocak 2012 Salı

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI

16 Ocak 2012 Pazartesi

MANTI









 MALZEMELER
2  adet yumurta
1 kilo un
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİ İÇİN
500 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz ,karabiber
ÜZERİNE
büyük bir kase yoğurt
2 diş sarımsak

YAPILIŞI
unun ortasını açıp tuz, yumurta ve ılık suyu  koyup  sert bir hamur yoğurup  hamurumuzu 4 veya 5  bezeye ayırıp  yarım saat dinlendiriyoruz . İçi için soğanı  rendeliyoruz tuz ve  karabiber  katıp iyice yoğuruyoruz .
Hamurumuzu 2 mm kalınlığında açıp karelere bölüyoruz,  kıymalı harcımızı resimlerdeki gbi koyup kapatıyoruz ,tuz ve sıvıyağ koyduğumuz Kaynayan suda haşlayıp pişen mantıların üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave edip kapağını kapatıyoruz 5 dakika dinlendiriyoruz  . Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağına  pulbiber ilave edip mantıların üzerlerine döküp sıcak servis yapıyoruz
14 Ocak 2012 Cumartesi

ŞEKER HAMURU ÇALIŞMALARIM



13 Ocak 2012 Cuma

PASKALYA ÇÖREĞİ


ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNİN EV SAHİPLİĞİNİ YAPAN http://gulaycehobilerim.blogspot.com ARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM KOLAYLIKLAR DİLİYORUM



MALZEMELER
150 gram pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1  yemek kaşığı  kurumaya
1 çorba kaşığı toz şeker( mayayı eritirken  )
1 su  bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta( akı hamura sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ÜZERİNE
File fındık
yumurta sarısı
YAPILIŞI
Ilık sütün içerisine 1 çorba kaşığı kuru maya ve 1 çorba kaşığı şekeri koyup eritiyoruz kabarmasını bekliyoruz.  Yumurtanın  sarısını ayırıyoruz, yumurta akını pudra şekerini, unu, mahlebi, tuzu, sıvıyağı, suyu ve mayayı  katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz mayalanması için bir süre bekliyoruz, mayalanan hamurumuzu  3 ün katları olacak şekilde bölüyoruz ortası kalın kenarları daha ince çubuklar yapıp saç örgü sü gibi yapıp bolca yumurta sarısı sürüp file fındık döküyuruz 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz .
6 Ocak 2012 Cuma

MİDYE POAÇA


ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNİN EV SAHİPLİĞİNİ YAPAN http://gulaycehobilerim.blogspot.com ARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM KOLAYLIKLAR DİLİYORUM





MALZEMELER

1 yumurta
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
3+ 1/4 su bardağı un
YAĞLAMAK İÇİN
200 gr. tereyağ veya margarin
İÇ MALZEMESİ
200 gr. peynir+1/2 demet kıyılmış maydanoz
Sıvı malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp un ve kabartma tozunu azar azar  ilave edip  yoğurun.15-20 dakika dinlendirin    Yağı eritip  ılıtın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün,hamurun bir tanesini  çok ince açın ,ayrı bir yerde temiz bir bezin üzerine alın .İlk açtığınız hamuru erittiğiniz yağdan kaşıkla döküp,her tarafını elinizle yağlayın. Diğer hamurlarıda aynı şekilde açın,  ikinci hamuru birinci yufkanın üzerine yerleştirip yağlayın, üçüncü  ve dördüncü hamuruda aynı şekilde yağlayıp dört yufkayı üst üste gelecek şekilde yerleştirin, üzerini yağlayıp,hepsini birden alttan çekerek her tarafından büyütmeye çalışın. Hamuru çok sıkı bir şekilde rulo yapın,bir  tepsiye alarak üzeri kapalı 1/2 saat dolapta bekletin.Bir parmak kalınlığında kesin.Her birini az unlanmış zeminde merdane ile rulo yapılmış kısım üzerinden 12-13 cm çapına kadar açın.İç malzemesini üst kısma yerleştirip,ister ikiye katlayın;isterseniz iki ucunu birbirine ortada kavuşturup,mekik şekli verin 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin.
NOT: Defne yaprağı arkadaşımızın tariflerinden 
5 Ocak 2012 Perşembe

ŞEKER HAMURU KAPLI KALP PASTAM TEK PASTA 2 SÜSLEME ÇİKOLATALI ve ANTEP FISTIKLI PASTA

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN SAHİBİ SEVGİLİYeşil Mutfaktan Tarifler  ÖZLEME GÖNDERİYORUM KOLAY GELSİN CANIM 





Blogger tarafından desteklenmektedir.