25 Ocak 2012 Çarşamba
PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA
PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Kategori: Sebze Yemekleri , Yemek
MALZEMELER
1 kilo pırasa
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1 çay bardağızeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, 2 adet kesme şeker
1 adet portakal suyu
YAPILIŞI
Pırasalar ayıklanır, yıkanır ve verev olarak kesilir.Havuçlarda verev
olarak kesilir.Soğanlar yemeklik doğranır.Zeytin yağında soğanlar ve
havuçlar kavrulur.Salça ilave edilir, bir iki kez çevirilerek pırasalar
ilave edilir ve 5 dakika kadar kavrulur, sıcak su ilave edilir, pirinçleri,
şekeri ve tuzu ilave edilerek pişmesine yakın 1 portakalın suyu katılır pişince ateşten alınır, kapağı kapalı soğumaya bırakılır. Bir gün dolapta beklerse daha lezzetli oluyor .
Etiketler:
ZEYTİNYAĞLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder