15 Ocak 2011 Cumartesi

KARAMELLİ PORTAKALI ETİMEK TATLISI



MALZEMELER
MUHALLEBİSİ
1 Litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
PORTAKAL PELTESİ İÇİN
1su bardağı portakal suyu
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nışasta 
KARAMELİ İÇİN
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek 
YAPILIŞI
Etimekler borcama dizilir, 1 su bardağı şeker tavada  çok yakmadan kremalize olması beklenir,  üzerine soğuk su dökülerek şeker eriyene kadar kaynatılır,şerbet kıvamına gelince  ateşten alınır,etimeklerin üzerlerine dökülür.
Muhallebisi için 5 su bardağı süt ,1 subardağı un ,1 su bardağı şeker birlikte devamlı karıştırılarak pişirilir, 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir yağ eriyince ateşten alınır,vanilyası ilave edilir,soğuması beklenir soğuyunca 1 paket kremşanti ilave edilip 3-4 dakika mikserle çırpılır, hazırlanan muhallebi  etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayılır.
Peltesi için 1 su bardağı portakal suyu şeker, nışasta pişirilir, muhallebinin üzerine yerleştirilip soğumaya bırakılır, bir gün dinlenirse daha güzel oluyor, buzdolabında enaz 4-5 saat beklemesi gerekiyor.
NOT: MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM ÇOK NEFİS BİR TATLI TADAN HERKES ÇOK BEĞENİYOR AFİYET OLSUN
Bu  NEFİS TATLIYI  mandalina ve portakallı lezzetler etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili Yıldız 'a gönderiyorum.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.