16 Ağustos 2013 Cuma
ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA
MALZEMELER
1 Kilo taze barbunya
1 adet kurusoğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
tuz,şeker
HAZIRLANIŞI
Soğanlar çok küçük doğranır süzgeçte iyice yıkanıp süzdürülür,tencereye zeytinyağ ,havuç ve soğanlar ilave edilir,üzerlerine ayıklayıp yıkadığımız barbunyalar ilave edilir,rendelediğimiz domates ince kıydığımız sarımsak, yarım su bardağı suda erittiğimiz salça ve tuz katılıp pişmeye bırakılır,arada karıştırılır,suyunu çekmeye başlayınca sıcak su eklenir,yumuşamaya başlayınca 1 çay kaşığı şeker eklenip iyice pişnce ateşten alınıp 2 -3 saat tencerede soğuması beklenir. Servis yaparken isteyen limon sıkabilir.
Etiketler:
ZEYTİNYAĞLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
-
2013
(224)
- Eylül(9)
-
Ağustos(15)
- ALİ NAZİK
- Köfteli islim kebabı
- Tereyağında kavrulmuş makarna
- KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
- SUSAMLI KEK
- KAKAOLU PUDİNG Lİ KEK
- ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA
- DEĞİŞİK BİR KABAK DOLMASI
- içli patates köftesi kızartma ve fırında
- EN GÜZEL,EN BEREKETLİ ,EN HUZURLU BAYRAM OLSUN BU ...
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE FARKLI BİR SUNUMLA ŞAKŞUKA
- BAKLAVA
- Hazır su böreği yufkasından su böreği
- Bütün dualarımızın kabul olması dileklerimle hayır...
- Soğuk bir komposta yanında patatesli,kıymalı börek
- Temmuz(74)
- Haziran(10)
- Mayıs(11)
- Nisan(16)
- Mart(66)
- Şubat(10)
- Ocak(13)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2013
(224)
-
▼
Ağustos
(15)
- ALİ NAZİK
- Köfteli islim kebabı
- Tereyağında kavrulmuş makarna
- KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
- SUSAMLI KEK
- KAKAOLU PUDİNG Lİ KEK
- ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA
- DEĞİŞİK BİR KABAK DOLMASI
- içli patates köftesi kızartma ve fırında
- EN GÜZEL,EN BEREKETLİ ,EN HUZURLU BAYRAM OLSUN BU ...
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE FARKLI BİR SUNUMLA ŞAKŞUKA
- BAKLAVA
- Hazır su böreği yufkasından su böreği
- Bütün dualarımızın kabul olması dileklerimle hayır...
- Soğuk bir komposta yanında patatesli,kıymalı börek
-
▼
Ağustos
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder