1 Nisan 2012 Pazar

CEVİZLİ KATMER ÇÖREK


http://safiyeile.blogspot.com/

 




                         
Bir su bardağı süt
bir su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
1 paket kurumaya( instant )
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
300 gram ceviz dövülmüş
150 gram tereyağ
1 çay bardağı zeytin yağ

YAPILIŞI
Hamur yoğurulup mayalandırılır,mayalanan hamur 7 bezeye bölünür, mantıdan biraz ince açılır,temiz bir bezin üzerine alınır,eritiğimiz  tereyağ ve zeytin yağ karışımıyla yağlanıp üzerine ceviz srpilir ,yedi yufkada aynı işlemle açılıp üst üste gelecek şekilde resimlerdeki gibi yerleştirilir, daha sonra  bohça gibi katlanıp yağlanmış tepsiye yerleştirilip tepsinin büyüklüğüne göre elimizle yavaşça açtırılıp yerleştirilir, üzerine kalan yağ sürülür tekrar mayalandırılır, 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir,pişen katmer temiz bir bezin üzerine alınır masaya vurdurarak tel tel açılması sağlanır.not: bu katmer bıçakla kesilmeyip elle kopartılıp yeniyor .

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.