17 Nisan 2012 Salı

Pazılı Burma tarifi


Trabzon'un yöresel tatlarından Pazılı Burma'nın tarifi, Mutfağım programından





 3 Demet Pazı
5 Adet Kuru Soğan
1 Kase Pirinç
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz (arzuya göre)

Hamuru için:1 ½ Çay Bardağı Su
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un

Üzeri İçin:Eritilmiş Tereyağı ve Sıvıyağ

Yapılışı:Yıkanan pazılar ufak ufak doğranıyor ve tencerede haşlanmaya bırakılıyor. İçine yıkanan pirinçler ve tuz ekleniyor.
5 adet kuru soğan yıkanıp küp küp doğranıyor az sıvı yağda kavruluyor. Haşlanan pazı ve pirinçler süzülüyor ve kavrulan soğanlara ekleniyor. Üzerine karabiber, dolmalık fıstık ve kuş üzümü ekleniyor ve soğumaya bırakılıyor.
Hamuru için 1 bardak sıvı yağ, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz geniş bir kapta birleştiriliyor. Aldığı kadar un ekleyerek
kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Dinlenen hamuru bezelere ayırıyoruz, nişasta ve un karışımıyla açıyoruz. Açılan yufkaların tan ortasına şerit halinde pazılı harçtan yerleştirip yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz. Rulo haline gelen yufkamızı ortadan ikiye keserek fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Geri kalan diğer hamur bezelerini de açıp pazılı harçla doldurup fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine eritilen tereyağı ve sıvı yağ karışımından gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına veriyoruz. Yarım saat pişen pazılı burmamız servise hazır.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.