4 Nisan 2012 Çarşamba

KAYSERİ YAĞLAMASI

YÖRESSEL LEZZETLER ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIMA
YOLLUYORUM







 MALZEMELER

1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
İÇİ İÇİN
750 gram kıyma
500 gram soğan
2 adet sar biber
4 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber,pul biber
1 su bardağı su
1 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağı
YAPILIŞI
Az tereyağında kıymayı kavuruyoruz, ayrı bir kapta soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz biberleri ve domatesleri   küp küp doğrayıp ilave ediyoruz,salçayı ve kavurduğumuz kıymayı ,suyu ve 3 kaşık tereyağını katıp tereyağı eriyince altını kapatıp ateşten alıyoruz .
Yarım paket yaş mayayı 1 su bardağı sıcak su ile karıştırıyoruz ,diğer malzemeleride katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, mayalanan hamuru 15 parçaya bölüp yağsız tavada pişiriyoruz.
pişen hamurun aralarına  kıymalı harçtan koyup kat kat diziyoruz üçken kesip servis yapıyoruz
NOT: YANINDA SARIMSAKLI VEYA SADE YOĞURTLA SERVİS YAPIYORUZ.


0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.