6 Ocak 2013 Pazar

ETLİİ KARALAHANA SARMASI




3 Demet kara lahana
1 baş sarımsak
500 gram kıyma
2 adet soğan
Maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates veya yazdan hazırladığımız domates suyu(3 kaşık)
Karabiber,pulbiber,tuz,nane,kimyon
2 kaşık zeytinyağı veya tereyağ
YAPILIŞI
Lahanalar yıkanıp tuzlu kaynatılmış suda haşlanır, soğuk suyun içine çıkartılır, soğuyunca suyu süzülüp hafif sıkılır damarları bıçakla kesip çıkartılır
 Soğanlar yemeklik doğranır, domatesler  rendelenir, maydanoz ve sarımsaklar ince kıyılır.pirinç ayıklanıp yıkanır,kıymaya katılır, biber salçası, domates salçası,tuz,karabiber, pulbiber kimyon, nane eklenir, iyice yoğurulur lahanalar hazırladığımız içten konularak sarılır,, tencereye dizilir üzerine yağı eklenip suyu ilave edilir kısık ateşte pişirilir .



0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.