23 Ocak 2013 Çarşamba
UN HELVASI
250 gram tereyağ
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı antep fıstığı
YAPILIŞI
Su ,süt ve şeker karıştırılarak pişirmeden şeker eritilir.. Tereyağ eritilir un ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika kadar kavrulur, antep fıstıkları ilave edilip 10 dakika daha kavrulur, rengi istediğimiz kıvama gelince soğuk şerbeti katılıp iyice karıştırılır, şerbeti çekince ateşten alınır.demlendirilip sıcak servis yapılır.
Etiketler:
HELVALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
-
2013
(224)
- Eylül(9)
- Ağustos(15)
- Temmuz(74)
- Haziran(10)
- Mayıs(11)
- Nisan(16)
- Mart(66)
- Şubat(10)
-
Ocak(13)
- SUCUKLU, KAŞARLI ,YUMURTALI PİDE
- GELİNİME DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ YAPTIM
- UN HELVASI
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIKLARIMIZ
- KIŞ MEYVELERİYLE RULO PASTA
- PATATESLİ OMLET
- GÖZ BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA CAM ÇALIŞMALRIMIZ
- KURABİYE EV
- MANDALDAN MAGNET YAPTIM
- TEK KİŞİLİK PASTALAR
- EV YAPIMI BOZA
- ETLİİ KARALAHANA SARMASI
- 2012 (98)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2013
(224)
-
▼
Ocak
(13)
- SUCUKLU, KAŞARLI ,YUMURTALI PİDE
- GELİNİME DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ YAPTIM
- UN HELVASI
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIKLARIMIZ
- KIŞ MEYVELERİYLE RULO PASTA
- PATATESLİ OMLET
- GÖZ BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA CAM ÇALIŞMALRIMIZ
- KURABİYE EV
- MANDALDAN MAGNET YAPTIM
- TEK KİŞİLİK PASTALAR
- EV YAPIMI BOZA
- ETLİİ KARALAHANA SARMASI
-
▼
Ocak
(13)
0 yorum:
Yorum Gönder