27 Mayıs 2013 Pazartesi
AJVAR SOS,KÖZ PATLICAN VE KIRMIZI BİBER SOS
MALZEMELER
domatesler de temizlenip rondodan geçirilir,
soğan ve sarımsaklar ince doğranır (ben rondodan geçirdim),derin bir tencereye soğan,sarımsak ve sıvıyağ konur bir müddet kavrulur
**bu sos etrafa çok sıçrıyor bu yüzden ben derin düdüklü tencerede kavurdum,cam kapaksıvıyağ olarak da sızma zeytinyağı ve az miktarda fındık yağı kullandım*
soğanların üstüne domatesler de konur,bir müddet daha kaynatılır,
patlıcan ve biber püresi de ilave edilir,
kaynamakta olan harcın içine bir miktar tuz konur
karabiber,kimyon,kuru nane ve pul biber ilave edip yıkanıp kurulanmış cam şişelere doldurdum,kapaklarını da kaynatıp kuruladım ve şişeleri sıkıca kapatıp ters çevirip üstünü örtü ile kapattım
NOT:Susam çörek otu arkadaşımızın tarifini denemiş çok beğenmiştim şimdi tam zamanı sizlerde
yapıp bu güzel lezzeti tadın tarifi aynen yazdım .Kendisi rahatsız dualarınızı esirgemeyin acil şifalar arkadaşım. http://susamcorekotu.blogspot.com/2011/10/ajvar-soskoz-patlican-ve-kirmizi-biber.html
1 kg kırmızı biber,
1 kg patlıcan,
1 kg domates,
1 adet soğan,
8-10 adet sarımsak,
öncelikle patlıcanlar ve kırmızı biberler köz matikte veya fırında közlenir,kabukları soyulur ve rondodan geçirilir,domatesler de temizlenip rondodan geçirilir,
soğan ve sarımsaklar ince doğranır (ben rondodan geçirdim),derin bir tencereye soğan,sarımsak ve sıvıyağ konur bir müddet kavrulur
**bu sos etrafa çok sıçrıyor bu yüzden ben derin düdüklü tencerede kavurdum,cam kapaksıvıyağ olarak da sızma zeytinyağı ve az miktarda fındık yağı kullandım*
soğanların üstüne domatesler de konur,bir müddet daha kaynatılır,
patlıcan ve biber püresi de ilave edilir,
kaynamakta olan harcın içine bir miktar tuz konur
karabiber,kimyon,kuru nane ve pul biber ilave edip yıkanıp kurulanmış cam şişelere doldurdum,kapaklarını da kaynatıp kuruladım ve şişeleri sıkıca kapatıp ters çevirip üstünü örtü ile kapattım
NOT:Susam çörek otu arkadaşımızın tarifini denemiş çok beğenmiştim şimdi tam zamanı sizlerde
yapıp bu güzel lezzeti tadın tarifi aynen yazdım .Kendisi rahatsız dualarınızı esirgemeyin acil şifalar arkadaşım. http://susamcorekotu.blogspot.com/2011/10/ajvar-soskoz-patlican-ve-kirmizi-biber.html
Etiketler:
SPASİYALLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
-
2013
(224)
- Eylül(9)
- Ağustos(15)
- Temmuz(74)
- Haziran(10)
-
Mayıs(11)
- AJVAR SOS,KÖZ PATLICAN VE KIRMIZI BİBER SOS
- Lorlu kurabiye
- SEBZELİ TEPSİ KÖFTESİ
- SAÇMA TAVA(adı saçma ama tadı güveç gibi çokkkkkkk...
- HAYIRLI KANDİLLER
- CEVİZLİ ,ÇİKOLATALI KEK
- CUP CAKE
- ANNELER GÜNÜNÜZÜ ŞİMDİDEN YENİ YAPTIĞIM PASTAYLA K...
- ŞERİT POAÇA
- PİZZA
- Büyük kızım bu gün mevlit okutucak bende mevlüt şe...
- Nisan(16)
- Mart(66)
- Şubat(10)
- Ocak(13)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2013
(224)
-
▼
Mayıs
(11)
- AJVAR SOS,KÖZ PATLICAN VE KIRMIZI BİBER SOS
- Lorlu kurabiye
- SEBZELİ TEPSİ KÖFTESİ
- SAÇMA TAVA(adı saçma ama tadı güveç gibi çokkkkkkk...
- HAYIRLI KANDİLLER
- CEVİZLİ ,ÇİKOLATALI KEK
- CUP CAKE
- ANNELER GÜNÜNÜZÜ ŞİMDİDEN YENİ YAPTIĞIM PASTAYLA K...
- ŞERİT POAÇA
- PİZZA
- Büyük kızım bu gün mevlit okutucak bende mevlüt şe...
-
▼
Mayıs
(11)
0 yorum:
Yorum Gönder