20 Mart 2011 Pazar
EV YAPIMI TANTUNİ
MALZEMELER
500 Gram nohut büyüklüğünde doğranmış parça et
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Sumak, pulbiber, tuz, maydanoz
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Sıvıyağ tencereye konulur,yağ kızınca etler ilave edilir, etler suyunu çekince yeterince sıcak su eklenerek etler iyice pişirilir,suyunu çeken etler yağında biraz kavrulur.(çok kurutmamak gerekiyor )
Soğan piyazlık doğranır tuzla çok hafif ovulur acısı gitsin istenirse yıkanıp iyice süzdürülür, içine sumak, tuz, maydanoz ve pulbiber ilave edilir ,
Domatesler çok küçük doğranır, lavaşlar etlerin üzerine bastırılıp ısıtılır ve nemlendirilir, resimlerde görüldüğü şekilde lavaşlara sarılarak servis yapılır.
LAVAŞLARI EVDE YAPMAK İÇİN
Un, tuz, su, maya ve süt ile hamur yoğurulup mayalandırılır mayalanan hamur ince açılır teflon tavada veya pizza tavasında pişirilir .
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
-
2011
(103)
- Aralık(14)
- Kasım(10)
- Ekim(6)
- Eylül(10)
- Ağustos(7)
- Temmuz(3)
- Haziran(5)
- Mayıs(3)
- Nisan(10)
-
Mart(12)
- ISPANAK PAÇASI
- ÇİKOLATALI MAKARONLAR
- PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
- EZO GELİN ÇORBASI
- EV YAPIMI TANTUNİ
- KATMER POAÇA
- 40 KİŞİLİK BİR TOPLANTI İÇİN HAZIRLADIĞIM KURABİYE...
- ÇABUK HAZIRLANAN NEFİS TAVUK
- TEPSİ KÖFTESİ
- BAKLAVA YUFKASINDA KARAMELLI ELMA
- DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
- TORUNUM BERKAY'IN 11 YAŞ DOĞUM GÜNÜ RESİMLERİ
- Şubat(11)
- Ocak(12)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2011
(103)
-
▼
Mart
(12)
- ISPANAK PAÇASI
- ÇİKOLATALI MAKARONLAR
- PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
- EZO GELİN ÇORBASI
- EV YAPIMI TANTUNİ
- KATMER POAÇA
- 40 KİŞİLİK BİR TOPLANTI İÇİN HAZIRLADIĞIM KURABİYE...
- ÇABUK HAZIRLANAN NEFİS TAVUK
- TEPSİ KÖFTESİ
- BAKLAVA YUFKASINDA KARAMELLI ELMA
- DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
- TORUNUM BERKAY'IN 11 YAŞ DOĞUM GÜNÜ RESİMLERİ
-
▼
Mart
(12)
0 yorum:
Yorum Gönder