10 Mart 2011 Perşembe
TEPSİ KÖFTESİ
MALZEMELER
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 adet domates
2 adet patates
4 adet yeşilbiber
Tuz, karabiber,pulbiber, kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su ve ya etsuyu
YAPILIŞI
Kıymanın içine soğan , maydanoz ve sarımsaklar çok küçük doğranır ve baharatlarıda ilave edilir en az 15 dakika yoğurulur. Tepsi yağlanır, hazırlanan kıymalı harç tepsiye düzgün bir şekilde yayılır. 1,5 su bardağı su veya etsuyuna salça ve sıvıyağ ilave edilir, iyice karıştırılıp kıymalı harcımızın üzerine dökülür. Patatesler, domatesler dilimlenir patatesler yağ ve tuzla harmanlanıp tepsinin kenarlarına gelecek şekilde yerleştirilir, domatesler ve biberlerde dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişer.
Etiketler:
ETLİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
-
2011
(103)
- Aralık(14)
- Kasım(10)
- Ekim(6)
- Eylül(10)
- Ağustos(7)
- Temmuz(3)
- Haziran(5)
- Mayıs(3)
- Nisan(10)
-
Mart(12)
- ISPANAK PAÇASI
- ÇİKOLATALI MAKARONLAR
- PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
- EZO GELİN ÇORBASI
- EV YAPIMI TANTUNİ
- KATMER POAÇA
- 40 KİŞİLİK BİR TOPLANTI İÇİN HAZIRLADIĞIM KURABİYE...
- ÇABUK HAZIRLANAN NEFİS TAVUK
- TEPSİ KÖFTESİ
- BAKLAVA YUFKASINDA KARAMELLI ELMA
- DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
- TORUNUM BERKAY'IN 11 YAŞ DOĞUM GÜNÜ RESİMLERİ
- Şubat(11)
- Ocak(12)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2011
(103)
-
▼
Mart
(12)
- ISPANAK PAÇASI
- ÇİKOLATALI MAKARONLAR
- PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
- EZO GELİN ÇORBASI
- EV YAPIMI TANTUNİ
- KATMER POAÇA
- 40 KİŞİLİK BİR TOPLANTI İÇİN HAZIRLADIĞIM KURABİYE...
- ÇABUK HAZIRLANAN NEFİS TAVUK
- TEPSİ KÖFTESİ
- BAKLAVA YUFKASINDA KARAMELLI ELMA
- DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
- TORUNUM BERKAY'IN 11 YAŞ DOĞUM GÜNÜ RESİMLERİ
-
▼
Mart
(12)
0 yorum:
Yorum Gönder