25 Mart 2011 Cuma
EZO GELİN ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı ince bulgur
½ çay bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber ,tuz
Limon
İsteğe göre 1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Tencereye su doldurulur , kaynayınca içine iyice yıkdığımız mercimekler ilave edilir, pişerken ara, ara köpükleri alınır iyice pişince diğer tarafta kuru soğan çok küçük doğranır ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur, salçası eklenerek biraz daha kavrulur içine kimyon, nane ,pulbiber,tuz eklenir kaynayan çorbaya katılır, 2 kaşık ince bulgurda eklenerek 7-8 dakika daha Kaynatılır. İstenirse üzerine eritilmiş tereyağ dökülür limon sıkılarak servis yapılır.
NOT: arzuya göre eritilmiş tereyağ pulbiber ekleyerek üzerine dökülebilir .
Etiketler:
Çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
-
2011
(103)
- Aralık(14)
- Kasım(10)
- Ekim(6)
- Eylül(10)
- Ağustos(7)
- Temmuz(3)
- Haziran(5)
- Mayıs(3)
- Nisan(10)
-
Mart(12)
- ISPANAK PAÇASI
- ÇİKOLATALI MAKARONLAR
- PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
- EZO GELİN ÇORBASI
- EV YAPIMI TANTUNİ
- KATMER POAÇA
- 40 KİŞİLİK BİR TOPLANTI İÇİN HAZIRLADIĞIM KURABİYE...
- ÇABUK HAZIRLANAN NEFİS TAVUK
- TEPSİ KÖFTESİ
- BAKLAVA YUFKASINDA KARAMELLI ELMA
- DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
- TORUNUM BERKAY'IN 11 YAŞ DOĞUM GÜNÜ RESİMLERİ
- Şubat(11)
- Ocak(12)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2011
(103)
-
▼
Mart
(12)
- ISPANAK PAÇASI
- ÇİKOLATALI MAKARONLAR
- PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
- EZO GELİN ÇORBASI
- EV YAPIMI TANTUNİ
- KATMER POAÇA
- 40 KİŞİLİK BİR TOPLANTI İÇİN HAZIRLADIĞIM KURABİYE...
- ÇABUK HAZIRLANAN NEFİS TAVUK
- TEPSİ KÖFTESİ
- BAKLAVA YUFKASINDA KARAMELLI ELMA
- DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
- TORUNUM BERKAY'IN 11 YAŞ DOĞUM GÜNÜ RESİMLERİ
-
▼
Mart
(12)
0 yorum:
Yorum Gönder