28 Şubat 2011 Pazartesi
HİNDİSTAN CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK
MALZEMELER
4 Adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı peynir altı suyu
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı mavi haşhaş
YAPILIŞI
Şeker ve yumurtalar mikserle 5 dakika çırpılır,sıvıyağ ve peynir altı suyu eklenerek bir iki
dakika daha çırpılır, elediğimiz una kabartma tozu ve vanilya ilave edilir içine haşhaş ve hindistan cevizi eklenerek
yumurtalara katılır,mikserin düşük hızında çok az karıştırıp yağlanmış tepsi veye kalıba dökülerek 180 erecede ısıtılmış fırında 50 dakika civarında pişirilir.Çkolata sos hazırlanır, kek sıcakken
kekin üzerine dökülür sos soğuduktan sonra servis yapılır .
not: renginin pembe olması için çok az gıda boyası ilave edilebilir .
Etiketler:
KEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
-
2011
(103)
- Aralık(14)
- Kasım(10)
- Ekim(6)
- Eylül(10)
- Ağustos(7)
- Temmuz(3)
- Haziran(5)
- Mayıs(3)
- Nisan(10)
- Mart(12)
-
Şubat(11)
- YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
- HİNDİSTAN CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK
- BAKLALI YAPRAK SARMASI
- NUTELLALI ÇOKOPRENS
- SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIKLARIM (ŞEKER HAMURU...
- SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİĞİ İÇİN ...
- MEVLÜT KANDİLİMİZ MUBAREK OLSUN
- NOHUTLU MANTI ÇORBASI
- ŞEKER PARE (GÜLPARE)
- MOR LAHANA SALATASI
- MİLFÖYDE TAVUK
- Ocak(12)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2011
(103)
-
▼
Şubat
(11)
- YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
- HİNDİSTAN CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK
- BAKLALI YAPRAK SARMASI
- NUTELLALI ÇOKOPRENS
- SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIKLARIM (ŞEKER HAMURU...
- SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİĞİ İÇİN ...
- MEVLÜT KANDİLİMİZ MUBAREK OLSUN
- NOHUTLU MANTI ÇORBASI
- ŞEKER PARE (GÜLPARE)
- MOR LAHANA SALATASI
- MİLFÖYDE TAVUK
-
▼
Şubat
(11)
0 yorum:
Yorum Gönder