11 Şubat 2011 Cuma
NOHUTLU MANTI ÇORBASI
MALZEMELER
Yarım kilo mantı
250 gram nohut
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Nohut akşamdan ıslatılır, pişrileceği zaman iyice yıkanıp temiz su ile kaynamaya bırakılır, (pişerken üzerinden köpükleri devamlı alınırsa gaz yapmaz )nohut piştikten sonra suyunu dökmeyip bekletiyoruz.
Mantıyı kaynayan tuzlu suda haşladıktan sonra 1 su bardağı soğuk su ekleyerek ateşi kapatıp biriki dakika bekletiyoruz, nohutu suyu ile mantılara ilave ederek karıştırıp servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve erittiğimiz tereyağına pulbiber ilave ederek mantıların üzerlerine döküp nane serperek servis ediyoruz
NOT:(Çok sulu olmayacak şekilde pişrilirmeli )
Mantıları gelinim Elif yapıyor Çok güzel oluyor, hepsi bir boy ellerine sağlık Elifim .
Etiketler:
Çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
-
2011
(103)
- Aralık(14)
- Kasım(10)
- Ekim(6)
- Eylül(10)
- Ağustos(7)
- Temmuz(3)
- Haziran(5)
- Mayıs(3)
- Nisan(10)
- Mart(12)
-
Şubat(11)
- YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
- HİNDİSTAN CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK
- BAKLALI YAPRAK SARMASI
- NUTELLALI ÇOKOPRENS
- SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIKLARIM (ŞEKER HAMURU...
- SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİĞİ İÇİN ...
- MEVLÜT KANDİLİMİZ MUBAREK OLSUN
- NOHUTLU MANTI ÇORBASI
- ŞEKER PARE (GÜLPARE)
- MOR LAHANA SALATASI
- MİLFÖYDE TAVUK
- Ocak(12)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2011
(103)
-
▼
Şubat
(11)
- YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
- HİNDİSTAN CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK
- BAKLALI YAPRAK SARMASI
- NUTELLALI ÇOKOPRENS
- SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIKLARIM (ŞEKER HAMURU...
- SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİĞİ İÇİN ...
- MEVLÜT KANDİLİMİZ MUBAREK OLSUN
- NOHUTLU MANTI ÇORBASI
- ŞEKER PARE (GÜLPARE)
- MOR LAHANA SALATASI
- MİLFÖYDE TAVUK
-
▼
Şubat
(11)
0 yorum:
Yorum Gönder