28 Şubat 2011 Pazartesi
YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
MALZEMELER
1 kilo pırasa
1 küçük soğan
Taze sarımsak
Yoğurt
1 diş sarımsak
Üzerine eritilmiş tereyağ, kırmızı pulbiber
YAPILIŞI
Pırasalar çok ince doğranır, soğan yemeklik doğranır, sıvıyağda birlikte kavrulur,suyunu çekince biraz daha kavrulup ince doğradığımız taze sarımsaklar, tuz, karabiber ve pulbiber eklenip ateşten alınır.Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, eritilmiş tereyağ ve pulbiber ile servis yapılır.
Etiketler:
SEBZE YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
-
2011
(103)
- Aralık(14)
- Kasım(10)
- Ekim(6)
- Eylül(10)
- Ağustos(7)
- Temmuz(3)
- Haziran(5)
- Mayıs(3)
- Nisan(10)
- Mart(12)
-
Şubat(11)
- YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
- HİNDİSTAN CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK
- BAKLALI YAPRAK SARMASI
- NUTELLALI ÇOKOPRENS
- SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIKLARIM (ŞEKER HAMURU...
- SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİĞİ İÇİN ...
- MEVLÜT KANDİLİMİZ MUBAREK OLSUN
- NOHUTLU MANTI ÇORBASI
- ŞEKER PARE (GÜLPARE)
- MOR LAHANA SALATASI
- MİLFÖYDE TAVUK
- Ocak(12)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2011
(103)
-
▼
Şubat
(11)
- YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
- HİNDİSTAN CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK
- BAKLALI YAPRAK SARMASI
- NUTELLALI ÇOKOPRENS
- SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIKLARIM (ŞEKER HAMURU...
- SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİĞİ İÇİN ...
- MEVLÜT KANDİLİMİZ MUBAREK OLSUN
- NOHUTLU MANTI ÇORBASI
- ŞEKER PARE (GÜLPARE)
- MOR LAHANA SALATASI
- MİLFÖYDE TAVUK
-
▼
Şubat
(11)
0 yorum:
Yorum Gönder