31 Temmuz 2013 Çarşamba

PATLICAN HAFİF BİR YAZ YEMEĞİ

MALZEMELER
250 Gram kıyma
5-6 adet patlıcan
2 kuru soğan
3 adet büyük domates
3-4 adet yeşilbiber
4-5 adet sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
tuz,pulbiber,nane
1 yemek kaşığı tereyağ
Arzuya göre sumak veya nar ekşisi veya limon
YAPILIŞI
 patlıcanlar  Alacalı soyulup (istediğiniz gibi kesebilirsiniz ) tuzlu suda bekletilir.15 dakika sonra teflon tavaya sıvı yağ ilave edilir patlıcanlar tavaya konup kapağı kapalı  kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ayrı bir tavada kıyma suyunu çekene kadar kavrulur  yemeklik doğradığımız  soğanlar ve 2 kaşık sıvıyağ veya 1 kaşık tereyağ ilave  edilip kavrulur,Diğer malzemeler yemeklik doğranıp baharatları ve nohutu ilave edilip yine kısık ateşte  kapağı kapalı  pişirilir.Patlıcanların üzerine harcımızı yerleştirip az su ilave edip pişmeye bırakıyoruz .isteğe göre sumak ,nar ekşisi veya limon sıkılabilir  Arzu edilirse 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir üzerine pulbiber ve bir tatlı kaşığı nane eklenir, yemeğimizin üzerine gezdirilir 
30 Temmuz 2013 Salı

KITIR EKMEKLİ MENEMEN

Malzemeler:
  • 2 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşilbiber
  • 2 adet yumurta
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Pul biber
  • 2 dilim ekmek
  • 2 kaşık sıvı yağ (ekmekleri kızartmak için)
Hazırlanışı:
  • 2 kaşık sıvı yağı tavaya koyup küçük doğradığımız sarımsak ve biberler ilave edilir.
  • Biberler kızarınca kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Yumurtaları kırıp karıştırıyoruz tuz ve pul biber ilave edip ateşten alıyoruz.
  • 2 kaşık sıvı yağı ayrı bir tavada ısıtıyoruz çok küçük doğradığımız ekmekleri hafif kızarıp kıtırlaşınca menemenin üzerine koyup servis ediyoruz çok lezzetli değişik bir menemen .
28 Temmuz 2013 Pazar

ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI





MALZEMELER
2 Büyük domates
2 kaşık un
1 türk kahve fincanı şehriye
1 yemek kaşığ tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
 Domatesler rendelenir,2 kaşık sıvıyağda suyunu çekene kadar kavrulur.Ayrı bir tavada tereyağ eritilir,içerisine un ilave edilir pembeleşene kadar kavrulur,domateslerin üzerine kavrulan un ilave edilir,sıcak su ile kıvamı ayarlanır tuzu katılır. Blendr'la pürüzsüz bir kıvam elde edilir.son olarak
tel şehriye katılıp şehriyeler pişene kadar beklenip ateşten alınır.Ekmekler çok küçük doğranıp 1 kaşık sıvıyağda kavrulur,çorbaının üzerine servis yapılacağı zaman ekmek ve   kaşar rendesi  ile servis yapılır.ben kaşar peynirini tercih etmedim ama sevenler için güzel bir seçim olabilir.
27 Temmuz 2013 Cumartesi

MİNİK TARTLAR



MALZEMELER
120 gram tereyağ( yağ çok soğuk olacak)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 yumurta
YAPILIŞI
Tereyağını küçük küçük kesiyoruz , pudra şekeri ile iyice yoğuruyoruz,un , yumurta ve tuzu ekleyerek bir hamur yoğurup üzerini streçle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Dinlenen hamurumuzu çok az unladığımız masamızda merdaneyle tart kalıbının büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serdiğimiz tart kalıbımıza yerleştiriyoruz hamurumuz kabarmasın diye çatalla deliyoruz, 160 derecede ısıtılmış fırında üzerini yağlı kağıtla kapatıp 10 dakika pişiriyoruz,
üzerindeki kağıdı alıp tekrar 10 dakika pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz .
KREMASI
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nışasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
100 gram labne peyniri
YAPILIŞI
Soğuk sütün içine un , nışasta ,yumurta ve şekeri ilave ederek devamlı karıştırarak pişirin pişen krema ılındıktan sonra labne peyniri ve vanilyayı katıp mikserle 5 dakika çırpıp, soğuyan tart hamurunun üzerine döküp, hazırladığımız meyvelerle süsleyerek meyvelerin üzerine jöle veya bal dökerek meyvelerin kararmasını önlemiş ve parlak bir görüntü vermiş oluruz, dolapta 1 saat kadar dinlendirerek servis yapabiliriz .

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ


malzemeler
5-6 adet patlıcan
2 kuru soğan
3 adet büyük domates
3-4 adet yeşilbiber
tuz
1 kesme şeker
4-5 adet sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
 patlıcanlar  Alacalı soyulup (istediğiniz gibi kesebilirsiniz ) tuzlu suda bekletilir.15 dakika sonra teflon tavaya sıvı yağ ilave edilir patlıcanlar tavaya konup kapağı kapalı  kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Diğer malzemeler yemeklik doğranıp ilave edilir ,baharatları ve zeytinyağıda ilave edilip yine kısık ateşte  kapağı kapalı  pişirilir.Pişip tencereden boşalttıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.
not:daha önce çığırtma diye yapmıştım bu sefer daha değişik pişirdim bence daha güzel oldu 
26 Temmuz 2013 Cuma

etimek, vişne şeftali ,karemel li tavuk göğsü








MALZEMELER
MUHALLEBİSİ
1 Litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin
1 paket vanilya

VİŞNE PELTESİ İÇİN
2 su bardağı vişne suyu
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nışasta
KARAMELİ İÇİN
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek
YAPILIŞI
Etimekler borcama dizilir, 1 su bardağı şeker tavada  çok yakmadan kremalize olması beklenir,  üzerine soğuk su dökülerek şeker eriyene kadar kaynatılır,şerbet kıvamına gelince  ateşten alınır,etimeklerin üzerlerine dökülür.
Muhallebisi içinUn ve margarin kavrulur. Sırasıyla süt, vanilya ve şeker eklenip muhallebi kıvamına getirilir. mikserle beş dakika çırpılıp  hazırlanan muhallebi  etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayılır.3 yemek kaşığı hindistan cevizi muhallebinin üzerine serpilir.Şeftaliler dilimlenip yerleştirilir.
Peltesi için 2 su bardağı vişne suyu şeker ve  nışasta pişirilir, muhallebinin üzerine yerleştirilip soğumaya bırakılır, bir gün dinlenirse daha güzel oluyor, buzdolabında enaz 4-5 saat beklemesi gerekiyor.
24 Temmuz 2013 Çarşamba

YÜZYILIN ÇORBASI





Malzemeler
3 bardak Tavuk suyu
1 adet tavuk göğüs eti (haşlanmış)
yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
yarım su bardağı Arpa Şehriye
1 demet maydanoz (ince ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak ılık su
yarım su bardağı yoğurt
1 adet limon
yarım su bardağı sıvı yağ



1 adet tavuk göğüs etini 3 bardak suda iyice haşladıktan sonra, suyu süzerek ayrı bir kaba alalım. Geniş bir tencerede sıvıyağ ile domates salçamızı kavuralım ve içine tavuk suyunu ekleyip orta ateşte 10 dk kadar kaynatalım. Bir yandan tavuk etlerimizi küçük küçük
DİDELİM, kaynayan suyumuzun içine önceden haşlanmış nohutları atalım, Ardından küçük bir tavada şehriyelerimizi iyice pembeleşene kadar kavuralım ve kaynayan suyumuza ilave edelim. Son olarak Didilmiş tavuk etlerimizi ekledikten sonra tencereyi kapatıp, çok kısık ateşte bırakalım. Diğer taraftan yoğurt 1 adet limon, karabiber ve tuz ve 1 kaşık unu bir kapta güzelce çırpalım, karışımın kesinlikle pürüzsüz olması gerekir. Hazırladığımız karışıma 2 bardak ılık suyu ekleyip çırpmaya devam edelim ocakta kaynamakta olan çorbamızın içine yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Bunuda ekledikten sonra yaklaış 20 dk daha çorbamızı kaynatalım ve kapattıktan sonra içine ince kıyılmış maydanozlarımızı ekleyip 5 dk. dinlenmeye bırakalım. Sıcak olarak servis yapalım Afiyet olsun.. *** ( Önemli bir not kesinlike malzemelerin hepsini birden eklemeyin tek tek ve sırasına göre koyulması gerekir. Biraz zahmetli ama lezzetine değer doğrusu )
NOT:dr oetkerin sayfasında    aylingunaydin
aylingunaydin  adlı bir arkadaşımız paylaşmıştı çok metetmişdi bende denedim gerçekten güzel bir çorba teşekkürler tarifi depiştİrmeden yazdım püf noktaları  olduğu için 
23 Temmuz 2013 Salı

enfes sos


  • DROETKER İN SAYFASINDAN tanıyp sevdiğim bir kardeşim Sevgili Senanın tarifi biz beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz 


    sos için
  • 5 kırmızı biber (hazır közlenmiş de kullanabilirsiniz)
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay br zeytinyağı
  • yarım çay br su (sosun koyuluğu size bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kş salça
  • 2 yemek kş balsamik sirke (isteğe bağlı)
  • 1 tutam kişniş
  • tuz , pulbiber
  • taze çekilmiş karabiber
  • maydonoz , nane, taze fesleğen ,kekik (kekik kuru yada taze olabilir)
  • ince çekilmiş ceviz
Soğanı doğrayın (büyüklüğü önemli değil rondodan geçireceğiz ama küçük doğramanız faydalı olacaktır)
Közlenmiş biberi ,soğanı , sarımsağı , salçayı ,maydonozu, naneyi ,kekiği ve fesleğeni robota alıp çekin. Tencereye alın. Zeytinyağında kavurun.
Kıvamını su ile istediğiniz koyulukta ayarlayabilirsiniz.
Tuzunu atıp baharatını ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.

  • Üzerine serpmek için
  • küp doğranmış kaşar peyniri
  • kekik

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Doygun küçük ekmek üzerinde kıymalı çılbır


MALZEMELER
2adet yumurta
2 diş sarımsak
1 küçük kase yoğurt
1kaşık tereyağ
1kaşık sıvıyağ
150 gram kıyma
1Küçük ekmek (ortadan kesilecek)
YAPILIŞI
Kıyma 2 kaşık sıvıyağda kavrulup baharatlarla tatlandırılır.Ekmekler ortadan 2 ye kesilir içleri çıkartılır fırında veya tost makinesinbe hafif kızartılır,kıyma ikiye ayrılıp kızaran ekmeklerin içlerine doldurulur üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Bol kaynayan az tuz attığımız suya yumurtalar yavaşça kırılarak pişmeye bırakılır. pişen yumurta delikli kepçeyle alınıp ekmeklerin üzerine yerleştirilir, üzerine eritilmiş tereyağa pulbiber eklenerek dökülür.

Gül reçeli

REÇELLİK GÜL KAFİ MİKTARDA 1,5 kilo şeker 1,5 litre su yarım limon limontozu YAPILIŞ Güller ayıklanıp yıkanır, nohut kadar limon tozu birbuçuk kilo şekerin 500 gramı ile iyice ovulur, bir kavanoza koyup buzdolabında 2 gün bekletilip ,Kaynatılan birbuçuk litre suya ilave edilir 10 dakika kaynatılır.Diğer kalan şekerde ilave edilerek kıvamı gelene kadar kaynatılır yarım limon sıkılıp bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır

17 Temmuz 2013 Çarşamba

LAHMACUN EV YAPIMI

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker,
1 paket kurumaya
İÇ MALZEMELER
 Yarım kilo kıyma
 3 adet kuru soğan
3 adet domates,
1 kırmızı biber
4 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı biber salçası,
5-6 adet yeşilbiber,
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,pul biber
YAPILIŞI
SÜT ısıtılır diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulur, mayalandırılır.
kıyma hariç bütün malzemeler ron dadan geçirilecek en son kıyma katılıp yoğurulacak Hamur 20 bezeye bölünüp açılacak kıymalı harç servis tabağı büyüklüğünde açtığımız hamura düzgün bir şekilde yerleştirilip teflon tava veya fırında pişirilir. ben pizzama tikte pişirdim altı kızarınca ikiye katlayıp kıymasının iyi pişmesi için biraz daha pişiriyoruz veya fırınımızın üst tarafını ısıtıp fırında biraz bekletiyoruz.

Pakmaya sosyal medyada hanımların çok yakınında.




 Bazen aklınıza bir soru takılıverir, bilen kimse bulamazsınız.
Bazen yeni bir tarif ararsınız, istediğiniz gibisine rastlayamazsınız.
Sizinle aynı zevkleri paylaşan hanımlarla iletişimde olmak, ortak ilgi alanlarında buluşmak gibisi var mı?
Unutmayın, Pakmaya hep yanınızda!
Pakmaya sosyal ağları günün 24 saati, yılın 365 günü tazelenerek, güncellenerek her zaman elinizin altında, yanı başınızda.
Kısacası siz neredeyseniz biz de orada!

Tarifler, Pratik Mutfak, Pakmaya ürünleri, anket ve yarışmalarıyla:
mutfaginyildizi.com

Her gün birbirinden güzel tarifler, paylaşımlar ve 120.000'i aşkın beğeneniyle:
facebook/mutfaginyildizi

Kolay, anlaşılır, iyi sonuç veren uygulamalı tarif videolarıyla:
youtube/user/mutfaginyildizi

Ortak zevkleri paylaşan sizin gibi meraklıların katkılarıyla:
pinterest/mutfaginyildizi

Cıvıl cıvıl, dinamik, güncel ipuçları, önerileriyle:
twitter/mutfaginyildizi

Kurumsal bilgiler, Pakmaya’dan en yeni haberler ve ürünlerle:
pakmaya.com.tr

İnanın bu adresler çok işinize yarayacak.
Bize yazın, sorun, isteyin, katkı yapın. Daha iyisi için size her zaman açığız!
İletişimi hep sürdürelim...

Bir bumads advertorial içeriğidir.

KABAK DİZME


KABAK DİZME
Malzemeler:
5 adet kabak
4 diş sarımsak
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Un
Yapılışı: Kabaklar boyuna dilimlenip tuzlanır ve suyunu salınca kurulanır. Tepsi zeytinyağıyla yağlanır Kabaklar unla kaplanıp tepsiye dizilir. Zeytinyağı gezdirilen kabaklar ortalama 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir. Sosu için; 2 adet limonun suyu sıkılıp 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. 4 diş sarımsak küçük küçük kıyılıp sosa katılır. Kabaklar fırından çıkar çıkmaz hazırlanan sos dökülür.
Kabak Dizme servise hazırdır.
TARİF KANAL D MUTFAĞIM PROGRAMINDAN SICAK YENMESİNİ TAVSİYE EDERİM DEĞİŞİK   VELEZZETLİ BİR YEMEK

 
15 Temmuz 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Patlıcan Yemek Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Yemek Tarifi

Malzemeler:
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi1
5 tane patlıcan
3 tane domates
1 tane soğan
3 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı: 
Bizim imam bayıldı dediğimiz bir yemektir bu. Ama yöreden yöreye değiştiği için bu isimle paylaşmadım…

Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir.
O sırada domatesler ve soğan yemeklik, sarımsaklar ince ince doğranır.
Patlıcanlar önce dilim dilim kesilir ama tamamen kesilmeyecek. Daha sonra kestiğiniz tarafa zıt şekilde ortadan 2′ye ayrılır. Benim kullandığım patlıcanlar büyük olduğu için 3 parçaya ayırdım. Fotoğraftan daha iyi anlaşılacaktır.
Kesilen patlıcanlar tencereye alınır. Üzerine domates, soğan ve sarımsaklar yayılır. Salça bir köşesine konur ve üzerine zeytinyağı gezdirilip tencerenin kapağı kapatılarak ocağa konur. 5-10 dakika kadar su eklemeden kavrulur. Bu sürede fazla karıştırmayalım daha sonra üzerini örtmeyecek şekilde kaynar su ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Suyunu çekip de patlıcanlar pişince yemeğimiz hazırdır. Eğer suyunuz fazla gelirse son dakikalarda tencerenin kapağını açık şekilde pişirin ki suyu azalsın.

Muzlu Rulo Yaş Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Yaş Pasta Tarifi

Kek için:

Muzlu Rulo Yaş Pasta4 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrı çırpılmış)
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema için:

1 lt süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta
2 adet muz

Yapılışı:

Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpın. Diğer tarafta da beyazlarını çırpın ve un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek karıştırın. Şekerli karışımı ve yumurta akları olan karışıma ekleyin ve hamur kabarana kadar çırpın. Hamuru yağlı kağıt üzerine düz olacak şekilde yayın. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Kek pişince kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın üzerine nemli bez örterek keki dinlendirin. Un, şeker , yumurta ve sütü karıştırıp ocakta devamlı karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirin. Açtığınız rulonun içine muzu yerleştirin ve içine bolca kremadan dökün. Keki iyice sarıp üzerine kalan kremayı sürün. Dolapta 2-3 saat beklettikten sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edin.

Milföy Kasesinde Soğuk Salata Tarifi

Milföy Kasesinde Soğuk Salata
Milföy kasesi için:

10 yaprak milföy
1 yumurta sarısı
    Salata İçin:

    1 su bardağı yoğurt
    150 gram labne
    2 dal taze soğan
    1 diş sarımsak
    1 adet salatalık
    Dereotu (arzuya göre, ben kullanmadım)
    2 Yemek kaşığı mayonez
    Nane
    Tuz
      Üzeri İçin:

      Pul biber
      Nane
        Yapılışı :
        10 yaprak milföyün her biri yuvarlak kalıpla kesilir. Elimizdeki 10 adet yuvarlak milföyün 5 tanesi de tekrardan küçük boy yuvarlak kalıpla kesilir. Yani sonuç olarak 5 adet yuvarlak bütün milföy, 5 adet yuvarlak ama ortası boşluk milföy elde ediyoruz. (Resimde daha iyi anlaşılacaktır)

        Bütün olan yuvarlak milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine de ortası boşluk olan milföyleri yapıştırıp kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.

        İçi için: Salatalık, yeşil soğan ve sarımsaklar ince ince kıyıyoruz. Yoğurt, mayonez ve labne tuz ile birlikte bir kasede karıştırıyoruz. Üzerlerine doğradığımız yeşillikleri yerleştirip tekrar karıştırıyoruz. En son nane de ekleyip malzemeyi harmanlıyoruz. Soğumuş milföy kaselerine soğuk salatamızı yerleştirip arzuya göre süslüyoruz.

        Milföy Kasesinde Soğuk Salata Tarifi

        Yemek Tarifleri 2

        Yemek Tarifleri 2

        Yemek Tarifleri

        Yemek Tarifleri
        10 Temmuz 2013 Çarşamba

        Kek Kalıbında Peynirli Börek Tarifi



           Malzemeler

        Kek Kalıbında Peynirli Börek1

        Kek Kalıbında Peynirli Börek Tarifi




        4 adet yufka
        1 su bardağı süt
        1 yumurta
        Yarım çay bardağı yağ
        İç malzemesi;
        1,5 su bardağı peynır
        5 -6 dal maydanoz
        Toz kırmızı biber
        Üzerine sürmek için;
        Yumurta sarısı



        Yapılışı :

        Kek kalıbımızı yağlayıp kenara koyuyoruz. Süt, yumurta ve yağı ayrı bir kapta çırpıyoruz.1 yufkayı alıp kalıbımızın her tarafını kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz. Biraz harçtan koyup diğer yufkalarımızı iri parçalar halinde sütlü sosa batırıp üzerine koyuyoruz. Ben her kata peynirli harcımdan koydum bunu siz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. En son dışarıda kalan yufkaları da üstüne kapatıp kalan harçtan sürüp dolapta yarım saat bekletiyoruz . Süremiz dolunca normal fırın tepsisine kek kalıbımı ters çeviriyorum üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 180 derece fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.

        Labneli Galetalı Çıtırlar Tarifi

        Labneli Galetalı Çıtırlar Tarifi

        Labneli Galetalı ÇıtırlarYapılışı
        Ben hazır üçgen yufkalardan kullanarak hazırladım ama normal yufkaları üçgen şekilde keserek de uygulayabilceğiniz bir tarif. Hazırlamış olduğumuz patatesleri gerekli baharatlarıyla karıştırıp yarım paket labneyi de ekliyoruz yufkalarının arasına koyup sigara böreği sarar gibi sarıp ilk yumurtaya ardından galeta ununa batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20,25 dakika civarı pişiriyoruz. İç harcı olarak kaşar peynir yada beyaz peynir de uygulayabilirsiniz.

        Gerekli Malzemeler
        1 paket yufka
        yarım paket labne peyniri
        4 adet haşlanmış patates
        1 yumurta
        1 kase galeta unu
        tuz
        karabiber pul biber
        9 Temmuz 2013 Salı

        Oya Modeli Yemeni

        Oya Modeli Yemeni Dantel Şekli
        oya-modeli-yemeni

        Güzel Oya Yemeni

        Güzel Oya Yemeni Dantel Modeli
        guzel-oya-yemeni

        El işi Yemeni Oyası

        el işi yemeni oyası, dantel modelleri, dantel çeşitleri,
        el-isi-yemeni-oyasi

        Mavi Yemeni Oyası

        Mavi Yemeni Oya Dantel Çeşitleri, mavi yemeni oya dantel şekkileri

        mavi-yemeni-oyasi
        7 Temmuz 2013 Pazar

        Yeni Katılımlara Devam Ediyoruz

        Geçtiğimiz Günlerde Bir Çok Ülkenin Kendi Çıkarları İçin Bir Çok Şey Yaptığını Öğrendik Ama Ne Faydaki Hepsi Yalan Dolanmış Siz Kanmayın Böyle Şeylere

        Mahhalenin Uşakları

        ŞAnlı urfada Çocuklara Mahallenin Uşakları Diye Çağrılır xD

        yıldız baklava

        yıldız baklava nasıl yapılır yeni çıkan türlü türlü baklava ve yemek şeşitleri kendimiz deneyip size sonuyoruz evet yıldız baklava öncelikle baklava açmak için bimden baklava ekmeyi alıp baklavanı yaptıktan sonra yıldız şeklinde kesiyorsunuz evet artık yıldız baklava yaptınız tebrikler afiyet olsun bizden 1 tepsi yıldız baklava kazandınız..

        tepside balık

        tepside balık nasıl yapılır öncelikle bir tepsiniz ve en önlisi olan balıklara ihtiyacınız vardır bunlar olmazsa tavada yapabilirsiniz.. öncelikle balıkları terbiye ediyorsunuz yogurt ve etsuyu ile sonra tavaya katıp üstüne yumurta kırıp fırına atıp pişmesini bekleyin.. afiyet olsun

        30.bölüm izle

        bence benim annem 30.bölüm izle

        29.bölüm izle

        bence benim annem 29. bölümü izle

        32.bölüm izle

        bence benim annem 32.bölüm izle

        28. bölüm izle

        bence benim annem 28.bölüm izle

        27. bölüm izle

        bence benim annem 27. bölümü izle

        26.bölüm izle

        bence benim annem 26.bölümü izle

        25.bölüm izle

        bence benim annem 25.bölümü izle

        24.bölüm izle

        bence benim annem 24. bölümü izle

        23.bölüm izle

        bence benim annem 23.bölümü izle tek parça izle full izle donmadan izle

        22.bölüm izle

        bence benim annem 22.bölüm izle

        21.bölüm izle

        bence benim annem 21.bölüm izle tek parça izle video klip izle

        33.bölüm izle

        bence benim annam 33.bölüm izle 1 part izle ful donmadan izle tek

        34.bölüm izle

        bence benim annem 34. bölümü izle tek part izle

        31.bölüm izle

        bence benim annem 31. bölüm izle ful hd izle donmadan izle

        20. bölüm izle

        bence benim annem 20. bölümü izle

        19. bölüm izle

        bence benim annam 19. bölümü izle hd izle donmadan izle mp3 indir izle

        18.bölüm izle

        bence benim annem 18.bölümü izle frt izle tek parca izle hd izle her türlü gideri var izle

        15. bölüm izle

        bence benim annem 15. bölümü izle donmadan izle full hd izle

        14. bölümü izle

        bence benim annem 14. bölümü izle donmadan izle hd izle

        17, bölümü izle

        bence benim annem 17. bölümü izle

        16.bölüm izle

        bence benim annem 16. bölümü izle

        13. bölümü izle

        bence benim annem 13. bölümü izle

        12. bölümü izle

        bence benim annem 12. bölümü izle

        11. bölümü izle

        bence benim annem 11. bölümü izle

        10. bölümü izle

        bence benim annem 10. bölümünü izle

        9. BÖLÜM İZLE

        bence benim annem 9. bölüm izle

        8. Bölüm İzle

        Bence Benim Annem 8. Bölüm İzle, Fragman Değil Part Full İzle

        6 Temmuz 2013 Cumartesi

        su böreği

        su böreği nıl yapılır bütün ayrıntılarıyla birlikte burda kaçırmayın

        su böreği yapmak için öncelikle suyunuzun olması şart su olmazsa yapamazsınız böreği yaptıktan sonra suyu boşat üstüne artık su böreği ustasısın tebrikler afiyet olsun

        fırında balık

        frında balık nasıl yapılır balık kebab çeşitleri

        öncelikle balığınız olması gerekiyor balığı yoğurt ve yumurtayla terbiye ettikten sonra şişe takıp kebab yapabilirsiniz afiyet olsun

        tavuk köftesi

        tavuk köftesi nasıl yapılır bütün ayrıntılarıyla birlikte burada

        öncelikle tavuk almalısınız tavuksuz köfte yapamazsınız adı üstünde tavuklu köfte tavuk olmadan yapamazsınız

        tavugu pişirip köftenin içine kıtır kıtır kesiyorsunuz ve köfteyle birlikte tekrar pişiriyorsunuz ve artık tavuklu köfte yapmış durumdasınız afiyet olsun

        çiğ köfte yapım şekli

        çiğ köfte nasıl yapılır urfa çeşitleri antep çeşitleri her türlü çiğ köfte yapım şekli burda

        çiğ köfte bulgurla yapılır öncelikle bulguru bişiriyorsunuz sonra sosla karıştırıp yoğuruyorsunuz
        ve çiğ köfte yaptınız tebrikler artık bir çiğ köfte ustasısınız

        bağcanlı köfte

        sadece burda bağcanlı köfte daha önce duymadıgınız yemek tarifleri ve yemek çeşitleri

        bagcanı öncelikle fırında pişirip içini alıyorsunuz ve köftenin içine karıştırıyorsunuz ve bağcanlı köfte yapıyorsunuz çok lezetli olacağından emin olabilirsiniz

        pilav çeşitleri

        pilav yapamayanlar buraya pilav yapamayanlar derneği

        bir bardak bulgur 4 bardak suyu ısıtıp bulguru içine atıyoruz et suyuyla lezet verebilirsiniz tavuk suyu daha güzel tat verebilir 2 sini katarsanız daha güzeltat verir ben öyle yapıyorum

        makarna nasıl yapılır

        makarna yapamayan kız kız deildir mk makarna kadar basit bir şeyi nasıl yapamıyorsunuz lan

        makarnayı ısıtmış suya koyacaksınız okdar pişmesini bekleyin baktınız nemlendi tamamdır makarna yapmayı başarmışsınızdır sosunu anlatmaya gerek varmı ? onuda siz yapın mk

        çeşitli lahmacun şekilleri

        her türlü lahmacunu burda yapabilirsiniz lahmacun yemek çeşitleri

        lahmacunu kendi evinizde tavada yapabilmeyi istermiydiniz bende isterdim fakat bunu bilmeniz gerekli öncelikle ;

        karışık köfte

        karışık köfte nasıl yapılır köfte yapmayı bilmeyenler buraya köfte yapma derneği köfte yapamayanlar derneği için bu başlık açılmıştıor burda köfte yapmayı öğrenebilirsiniz

        çok basit ve çok kolay yapılır videoyu izleyerek nasıl yapıldıgını görebilirsiniz

        sizin sadece köfteleri hazırlamanız yeterli gerisini biz yapıyoruz

        çin köftesi

        çin köftesi japon köftesi nasıl yapılır ayrınlı şekilde hepsi burda

        çin köftesi öncelikle tavada yapılır 2 tava getirip biririnin altıla ateşi yakıp köfteyi tavaya atın ve öbür tavayı üstüne kapatın ve lezet ortada .

        bağcanlı kebab

        bağcanlı kebab nasıl yapılır bütün ayrıntılarıyla birlikte burda

        bağcanlı kebabı öncelikle bagcanları kesiyorsunuz yarım yarım kopmuyacak şekilde sonra pişirmiş eti yoğurtla dövüyorsunuz ve arasına atıyorsunuz fırında daha güzel bir tat verir fırına atmanızı tavsiye ederim

        adana kebabı

        adana kebabı nasıl yapılır ayrıntılı şekide burdan okuyabilirsiniz

        adana kebabı öncelikle isotla döveceksiniz sonra gene baharat falan ekleyin tat versin

        urfa kebabı

        urfa köftesi nasıl yapılır
        öncelikle kasaptan 5 kg eti alıyorsunuz sonra o edi dövüyorsunuz yoğut ve yumartayla dövebilirsiniz

        yogut yamaması için  gerekli yumurta güzel tat verir..

        fırında köfte

        fırın köftesi öncelikle fırında yapılır fırınınız yoksa fırında köfte yapamazsınız un la yapabilirsiniz çok güzel tat verir maydanoz suyuda ekledinizmi daha güzel bir lezet verecektir

        salama köfte

        normal köfte olarak hazırlanıyor sadece püf noktası salmakta saladığın zaman başka bir lezet verecektir emin olun

        CEVİZLİ BÜKME




        MALZEMELER
        Un, tuz,peynir altı suyu , kurumaya,ceviz ,sıvıyağ
        Unun ortası açılır,maya,tuz ,şeker ve sıcağa yakın peynir altı suyu ile yumuşak bir hamur yoğurulur,hamur yumuşak olduğu için toparlanması kolay olsun diye elimize az sıvıyağ alınıp hamuru toparlayıp  mayalanması beklenir, mayalanan hamur 3 parçaya bölünür resimdeki gibi açılır,üzeri,sıvıyağ ile bolca yağlanır, ve iri dövülmüş ceviz serpilir.diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlanır  üst üste konup hafif genişletilir,3 parmak genişliğinde kesilip burulur, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir tekrar mayalanması için beklenir üzerine yumurtanın içine sıvıyağ ilave ederek sürülüp 190 derece ısıtılmış fırında pişer.Fırından çıkan hamurun üzeri bir tepsiyle kapatılıp yumuşak bir cevizli çöreğimiz olur .

        5 Temmuz 2013 Cuma

        Spor Dünyası

        Aldığımız Bilgilere Göre Spor Dünyası Çok Farklı Bir Dünya Olduğu tespit Edilmiştir Sizlere Tavsiyem Sizde Bir Kaç Öneride Bulunun Spor Dünyası, spor,haber,gazete,video,muzik,yaratıcılık,hayranlık,magazin,moda dünyası,moda,zeka soruları,zeka gelişimi,en yeni videolar,bb a izle, spor kazançları, internet,mobil,avea,vodafone,google,facebook,youtube,ingiltere
        3 Temmuz 2013 Çarşamba

        kağıt kebabı













         MALZEMELER
        500 Gram dana bonfile veya kuzu kuşbaşı
        1 adet kuru soğan 
        5-6 adet yeşil biber
        3 adet domates 
        tuz,karabiber,pulbiber
        2 kaşık sıvıyağ
        1 adet kırmızıbiber
        GARNİTÜRÜ
        5-6 Adet patates
        1 adet domates 
        yeşilbiber
        tuz,sıvıyağ

        YAPILIŞI
        Etlerimizi kuşbaşı doğrayıp teflon veya seramik tencereye koyup suyunu çekene kadar soteliyoruz,Yemeklik doğradığımız soğanı, yeşilbiber, kırmızı biber ve sıvı yağı katıp kavuruyoruz, kabuklarını soyduğumuz domatesleri  ve baharatlerını ilave edip pişmeye bırakıyoruz,yağlı kağıtları uygun ölçüde kesip pişen kebabımızı paylaştırıp sarıyoruz200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirip yanında fırında kızarttığımız patates ve haşlanmış bezelye ile servis yapıyoruz .
        GARNİTÜRÜ
        Domatesi dilimleyip biber lerle birlikte pişen kebabımıın üzerine yerleştirip fırının sıcağında servise kadar bekletiyoruz .Patatesleri soyup iri doğruyoruz tuz ve sıvıyağ ile iyice harmanlayıp yağlı kağıt serili tepside  hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Bezelyeleri haşlıyoruz ,KEBABIMIZLA BİRLİKTE SRVİS YAPIYORUZ.
        2 Temmuz 2013 Salı

        SEBZELİ SEMİZ OTU

        MALZEMELER
        1 Demet semiz otu
        1 patates
        1 havuç
        1 küçük kırmızı biber
        2 adet domates
        2 adet soğan
        200 gram kıyma
        1 yemek kaşığı pirinç
        Tuz
        sıvıyağ
        YAPILIŞI
        Kıyma ve soğanı teflon tencerde suyunu çekene kadar kavurup yağını ilave ediyoruz birlikte biraz daha kavurup kük küp doğradığımız domates,kırmızı biber ve havucu ilave edip domatesler suyunu çekene kadar bekliyoruz. Yıkayıp doğradığımız semiz otunu ve patatesleride katıp kendi suyunu salınca pirinçleri ekliyoruz, gerekirse biraz sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz .

        Blog Archive

        Blogger tarafından desteklenmektedir.

        Blog Arşivi