6 Temmuz 2013 Cumartesi

CEVİZLİ BÜKME




MALZEMELER
Un, tuz,peynir altı suyu , kurumaya,ceviz ,sıvıyağ
Unun ortası açılır,maya,tuz ,şeker ve sıcağa yakın peynir altı suyu ile yumuşak bir hamur yoğurulur,hamur yumuşak olduğu için toparlanması kolay olsun diye elimize az sıvıyağ alınıp hamuru toparlayıp  mayalanması beklenir, mayalanan hamur 3 parçaya bölünür resimdeki gibi açılır,üzeri,sıvıyağ ile bolca yağlanır, ve iri dövülmüş ceviz serpilir.diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlanır  üst üste konup hafif genişletilir,3 parmak genişliğinde kesilip burulur, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir tekrar mayalanması için beklenir üzerine yumurtanın içine sıvıyağ ilave ederek sürülüp 190 derece ısıtılmış fırında pişer.Fırından çıkan hamurun üzeri bir tepsiyle kapatılıp yumuşak bir cevizli çöreğimiz olur .

0 yorum:

Blog Archive

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi