13 Kasım 2010 Cumartesi

BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN


ISPANAKLI YALANCI SU BÖREĞİ 
Sevgili Birdilimbirtutam arkadasımız Serap'ın yalancı yemekler etkinligine gönderiyorum kendisine kolaylıklar diliyorum
 MALZEMELER
5 adet yufka
5 adet yumurta
1/5 çay bardağı eritilmiş margarin veya tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
İÇ MALZEMESİ
Yarım kilo ıspanağın yaprakları
200 gram beyaz peynir
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Ispanak ayıklanır, yıkanıp, doğranır 1 tatlı kaşığı tuzla hafif ovulur,peynir ufalanıp katılır, karabiberi eklenip iyice karıştırılır. 
Eritilen tereyağ veya margarine 5 yumurta çırpılıp katılır, 2 su bardağı su ilave edilir, arzuya göre çok az tuz ve karabiber eklenir.
Yufkanın birtanesi yağlanmış tepsiye kenarları biraz sarkacak şekilde yerleştirilir,hazırladığımız sos kaşıkla eşit şekilde bir miktar dökülür, böreğin en üstüne koymak için yufkanın bir tanesi bütün olarak ayrılır,diğer üç yufka  2 parçaya bölünerek her parça  buruşturularak yerleştirilip tekrar sos dökülecek,yufkaların yarısını yerleştirdikten sonra ( tam orta katına )hazırladığımız ıspanaklı iç yerleştirilir,  yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanacak en üste ayırdığımız bütün yufka yerleştirilecek, alta serdiğimiz yufkanın sarkan kenarları böreğin üzerine kapatılıp, tekrar sos dökülerek en az 3 saat sosu çekmesi beklenecek, ısıtılmış 180 derece fırında pişirilip, ılıkken servis yapılacak.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.