19 Kasım 2010 Cuma
ETLİ PİLAV (KURBAN ETİYLE )
MALZEMELER
1kilo kuşbaşı dana eti
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı et suyu
3/5 su bardağı sıcak su
Tuz,2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Pirinç tuzlu sıcak suyla ıslatılıp bekletilir .
Etlerin yağlı yerleri ayrılır,küçük kesilir, teflon tencereye ilk önce etin yağları konulur, yağlar eriyince etler ilave edilerek hiç su koymadan pişmeye bırakılır, etler suyunu çekip eğer pişmemişse sıcak su ilave edilir, etler pişip suyunu çekince tuz ilave edilir, kendi yağında biraz kavrulup ateşten alınır.
2 kaşık tereyağ eritilir, pirinçler yıkanıp tereyağına ilave edilir, tuzu eklenir 10 dakika kadar kısık ateşte kavrulur bir su bardağı sıcak et suyu ve 3,5 su bardağı sıcak su eklenip pişmeye bırakılır,suyunu çekince temiz bir kağıt havlu örtülerek 10 dakika kadar demlenmesi beklenir bir kalıba önce etler sonra pilav eklenip iyice yerleştirilir bir servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
Etiketler:
PİLAV VE MAKARNALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
-
2010
(68)
- Aralık(15)
-
Kasım(13)
- SEZAR SALATASI
- PORTAKALLI, KEREVİZLİ, YERELMASI
- PASTIRMASIZ PAÇANGA BÖREĞİ
- YARIŞMADA BİRİNCİLİK ALDIĞIM SUNUMLAR
- PATATESLİ ET YAHNİSİ
- ÇERKEZ TAVUĞU
- ETLİ PİLAV (KURBAN ETİYLE )
- BAYRAM KAHVALTI SOFRAMIZ
- BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN
- SANDVİÇ EKMEĞİ DOLMASI
- ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
- Sevgili Sevil ve YONCA GIDADAN hediye paketim
- MİLFÖYLÜ DONDURMALI VOLOVANLAR
- Ekim(10)
- Eylül(5)
- Ağustos(6)
- Temmuz(6)
- Haziran(6)
- Mayıs(1)
- Mart(1)
- Şubat(3)
- Ocak(2)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2010
(68)
-
▼
Kasım
(13)
- SEZAR SALATASI
- PORTAKALLI, KEREVİZLİ, YERELMASI
- PASTIRMASIZ PAÇANGA BÖREĞİ
- YARIŞMADA BİRİNCİLİK ALDIĞIM SUNUMLAR
- PATATESLİ ET YAHNİSİ
- ÇERKEZ TAVUĞU
- ETLİ PİLAV (KURBAN ETİYLE )
- BAYRAM KAHVALTI SOFRAMIZ
- BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN
- SANDVİÇ EKMEĞİ DOLMASI
- ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
- Sevgili Sevil ve YONCA GIDADAN hediye paketim
- MİLFÖYLÜ DONDURMALI VOLOVANLAR
-
▼
Kasım
(13)
0 yorum:
Yorum Gönder