5 Aralık 2010 Pazar
HAMSİ KÖFTESİ
MALZEMELER
Yarım kilo hamsi
2 dilim ekmek içi
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
Maydanoz, tuz, karabiber,pulbiber,
kimyon, kekik,
Bir çay kaşığı kabartmatozu
gaelta unu
YAPILIŞI
Hamsi ayıklanır, kılçıkları çıkartılıp yıkanır, rondada soğan, sarımsak, ekemek içi kıyılır, maydanoz, baharatlar, kabartmatozu ve kıvamını ayarlamak için galeta unu yavaş yavaş eklenip köfte hamuru hazırlanır .Cevizden biraz küçük köfteler hazırlayıp galeta ununa bulayıp yağda kızartılır, çöp şişlere takılır sıcakken servis yapılır.
Etiketler:
BALIK YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
-
2010
(68)
-
Aralık(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
- Kasım(13)
- Ekim(10)
- Eylül(5)
- Ağustos(6)
- Temmuz(6)
- Haziran(6)
- Mayıs(1)
- Mart(1)
- Şubat(3)
- Ocak(2)
-
Aralık(15)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2010
(68)
-
▼
Aralık
(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
-
▼
Aralık
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder