4 Aralık 2010 Cumartesi
VİŞNELİ AYVA REÇELİ
MALZEMELER
1 kilo ayva
1 kilo şeker
10-15 adet vişne
Birkaç damla limon suyu
3 su bardağı su
YAPILIŞI
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, (çekirdekleri ayırıp bekletiyoruz atmıyoruz)ayvalar kaynayan suya atılıp pişirilir, ayvalar yumuşayınca şeker ve ayva çekirdekleri ilave edilir, köpüklerini almayı unutmayalım. Reçel kıvam almaya başlayınca vişneler ve limon suyu eklenir 5 dakika kadar birlikte kaynatılır. Hemen yenmeyecekse kavanozlara sıcakken doldurup kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz( kapaklarımızın her seferinde yeni olması gerekiyor )soğuyana kadar bu şekilde bekletip dolabımıza kaldırıyoruz
NOT :// BENİM KENDİ DÜŞÜNÜP UYGULADIĞIM BİR TARİF TAMAMEN DOĞAL GIDA BOYASI OLMADAN EĞER BU RENKLERİ TERCİH EDİYORSANIZ MUTLAKA DENEMENİZİ ÖNERİRİM AFİYET OLSUN .
Etiketler:
REÇELLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
-
2010
(68)
-
Aralık(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
- Kasım(13)
- Ekim(10)
- Eylül(5)
- Ağustos(6)
- Temmuz(6)
- Haziran(6)
- Mayıs(1)
- Mart(1)
- Şubat(3)
- Ocak(2)
-
Aralık(15)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2010
(68)
-
▼
Aralık
(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
-
▼
Aralık
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder