7 Aralık 2010 Salı

MUFFİN BÖREK




 DAHA ayrıntılı görmek için arkadaşımızın sayfasından bakabilirsiniz
1. http://100de100marifet.blogspot.com/
http://100de100marifet.blogspot.com/2010/06/kiymali-muffin-borek.html
MALZEMELER
3 adet yufka
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
Ayrıca bir yumurta üzerine
İÇ MALZEMESİ
250 gram kıyma
1 adet kurusoğan
1 kutu garnitür  veya evde hazırlanmış ( ben kendim hazırladım )
Tuz, karabiber, pulbiber
GARNİTÜRÜ KENDİNİZ YAPACAKSANIZ
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
YAPILIŞI
Kaynayan suya önce bezelyeler atılır, pişmesine yakın  tavla zarı gibi doğradığımız havuçlar atılır en son patatesler ilave edilerek pişince ateşten alınıp suyu süzülür.
 Kıyma tencereye konulup suyunu iyice çekmesi beklenir, 2 kaşık sıvıyağ ve yemeklik doğradığımız soğan eklenir, iyice kavrulduktan sonra  ateşten alınır, hazırladığımız garnitür, tuz, karabiber ve  pulbiber  ilave edilerek iyice harmanlanır.
3 adet yumurta çırpılır, 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek karıştırılır.
Yufkanın birtanesi  kalıplardan taşacak büyüklükte kesilip yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirilir, bir kaşık sos dökülür tekrar bir kat yufka bir kaşık sos eklenir, arasına hazırladığımız kıymalı harçtan konup tekrar bir kat yufka bir kat sos olarak devam edilir (yani 2 kat yufka, sos, arasına iç malzeme yine üstüne 2 kat yufka ve sos yapılır.Kalıptan sarkan yufkalar kapatıldıktan sonra kalan sosa bir yumurta ilave edilerek karıştırılıp her böreğin üzerine 2 şer kaşık dökülerek yufkaları ıslatacak şekikde yaydırılır .Kabın altına serdiğimiz yufkayı en üst yufkanın üstüne kapattığımızda kapta sosu ekleyebilmemiz için boşluk olması gerekiyor,  en son çörek otunu serpip ısıtılmış fırında pişirilir. Böreklerin altı pişmemişse üzerleri aliminyom folyayla örtülerek altlarınında iyice pişmesi sağlanır.
Not 3 yufkadan 6 adet börek çıkıyor daha küçük kalıplar kullanılırsa daha fazla börek ve küçük porsiyonlar hazırlayabiliriz.  
Arkadaşımda görünce hep yapmayı düşünüyordum 100de100marifet.blogspot.com arkadaşımızın tarifi


0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.