7 Aralık 2010 Salı
MUFFİN BÖREK
DAHA ayrıntılı görmek için arkadaşımızın sayfasından bakabilirsiniz
1. http://100de100marifet.blogspot.com/
http://100de100marifet.blogspot.com/2010/06/kiymali-muffin-borek.html MALZEMELER
3 adet yufka
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
Ayrıca bir yumurta üzerine
İÇ MALZEMESİ
250 gram kıyma
1 adet kurusoğan
1 kutu garnitür veya evde hazırlanmış ( ben kendim hazırladım )
Tuz, karabiber, pulbiber
GARNİTÜRÜ KENDİNİZ YAPACAKSANIZ
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
YAPILIŞI
Kaynayan suya önce bezelyeler atılır, pişmesine yakın tavla zarı gibi doğradığımız havuçlar atılır en son patatesler ilave edilerek pişince ateşten alınıp suyu süzülür.
Kıyma tencereye konulup suyunu iyice çekmesi beklenir, 2 kaşık sıvıyağ ve yemeklik doğradığımız soğan eklenir, iyice kavrulduktan sonra ateşten alınır, hazırladığımız garnitür, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edilerek iyice harmanlanır.
3 adet yumurta çırpılır, 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek karıştırılır.
Yufkanın birtanesi kalıplardan taşacak büyüklükte kesilip yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirilir, bir kaşık sos dökülür tekrar bir kat yufka bir kaşık sos eklenir, arasına hazırladığımız kıymalı harçtan konup tekrar bir kat yufka bir kat sos olarak devam edilir (yani 2 kat yufka, sos, arasına iç malzeme yine üstüne 2 kat yufka ve sos yapılır.Kalıptan sarkan yufkalar kapatıldıktan sonra kalan sosa bir yumurta ilave edilerek karıştırılıp her böreğin üzerine 2 şer kaşık dökülerek yufkaları ıslatacak şekikde yaydırılır .Kabın altına serdiğimiz yufkayı en üst yufkanın üstüne kapattığımızda kapta sosu ekleyebilmemiz için boşluk olması gerekiyor, en son çörek otunu serpip ısıtılmış fırında pişirilir. Böreklerin altı pişmemişse üzerleri aliminyom folyayla örtülerek altlarınında iyice pişmesi sağlanır.
Not 3 yufkadan 6 adet börek çıkıyor daha küçük kalıplar kullanılırsa daha fazla börek ve küçük porsiyonlar hazırlayabiliriz.
Arkadaşımda görünce hep yapmayı düşünüyordum 100de100marifet.blogspot.com arkadaşımızın tarifi
Arkadaşımda görünce hep yapmayı düşünüyordum 100de100marifet.blogspot.com arkadaşımızın tarifi
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
-
2010
(68)
-
Aralık(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
- Kasım(13)
- Ekim(10)
- Eylül(5)
- Ağustos(6)
- Temmuz(6)
- Haziran(6)
- Mayıs(1)
- Mart(1)
- Şubat(3)
- Ocak(2)
-
Aralık(15)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2010
(68)
-
▼
Aralık
(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
-
▼
Aralık
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder