16 Aralık 2010 Perşembe
KURU BAMYA YEMEĞİ
MALZEMELER
50 Gram kuru bamya
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gram kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası( ben yazdan doğrayarak yaptığım domates sularından 3 yemek kaşığı koydum )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, pul biber
1 adet limon
YAPILIŞI
Nohutlar akşamdan ıslatılır, sabah haşlanır. Bamyalar bir süzgecin içinde iyice çöpleri ve tüyleri gidene kadar elle hafifçe karıştırılır, kaynayan yarım limon sıktığımız suyla ıslatılıp 2-3 saat bekler.
Sıvı yağ tencerede kızdırılır, etler ilave edilir, etler suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanlar eklenir, birlikte kavrulur, salçalar ilave edilip biraz kavrulduktan sonra , sıcak su, yarım limon suyu, tuz ve pul biber koyulur, Bamyalar katılır pişmeye bırakılır, pişmeye yakın haşlanmış nohutlarda ilave edilir on dakika kadar birlikte pişirilip ateşten alınır.NOT: NOHUT İLAVE ETMEDENDE PİŞİRİLE BİLİNİR BU ADANALI BİR ARKADAŞIMIN BİR TARİFİ( ADANA YÖRESİ)
Etiketler:
ETLİ VE SEBZELİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
-
2010
(68)
-
Aralık(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
- Kasım(13)
- Ekim(10)
- Eylül(5)
- Ağustos(6)
- Temmuz(6)
- Haziran(6)
- Mayıs(1)
- Mart(1)
- Şubat(3)
- Ocak(2)
-
Aralık(15)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2010
(68)
-
▼
Aralık
(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
-
▼
Aralık
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder