2 Aralık 2010 Perşembe
MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
2 adet kuru soğan
500 gram kuşbaşı et
500 gram kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ (veya tereyağ)
4 adet milföy hamuru
GARNİTÜRÜ
3 adet patates
2 adet havuç
500 gram mantar
Kekik, pulbiber, tuz, karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Teflon tencereye yağ konulur, iyice kızınca etler ilave edilir, suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğranan soğanlar eklenir, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar kavrulur, salçalar ilave edilir bir iki dakika birlikte kavurduktan sonra sıcak su eklenip pişmeye bırakılır . Etler pişince tuzu, biberi eklenip, güveç kaplarına boşaltılır .Milföyler unlanmış masada biraz açılıp büyütülür, güveçlerin ağızları ve yanları sıvı yağ ile yağlanıp milföyler güveçlerin üzerine kapatılıp 200 derce fırında pişirilir.
Ayrı bir tavaya yarım çaybardağı sıvıyağ konulur, yağ iyice kızınca önce havuçlar ilave edilir,bir iki dakika kavrulduktan sonra küçük doğranan patatesler ilave edilip iyice kavrulana kadar pişirilir, limonlu suda haşladığımız mantarlarda eklenip beş dakika kadar hepsi birlikte kavrulur ,tuz, biber ,karabiber, kekik eklenip iyice karıştırılır. Milföyleri bıçağın ucuyla yavaşça güveçlerden ayırıp hazırladığımız garnitürlerİde üzerlerine ilave edip sıcak sıcak servis yapılır .
![Posted by Picasa](http://photos1.blogger.com/pbp.gif)
Etiketler:
ETLİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
-
2010
(68)
-
Aralık(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
- Kasım(13)
- Ekim(10)
- Eylül(5)
- Ağustos(6)
- Temmuz(6)
- Haziran(6)
- Mayıs(1)
- Mart(1)
- Şubat(3)
- Ocak(2)
-
Aralık(15)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2010
(68)
-
▼
Aralık
(15)
- ETKİNLİKLER
- ÇITIR EKMEK KASESİNDE SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
- MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
- ETKİNLİK HEDİYELERİM
- DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK
- KURU BAMYA YEMEĞİ
- ÇİLEK SOSLU KEK
- ETLİ LAHANA SARMASI
- TEKİR TAVA
- MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
- MUFFİN BÖREK
- HAMSİ KÖFTESİ
- MANTAR MANTISI
- VİŞNELİ AYVA REÇELİ
- MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
-
▼
Aralık
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder