26 Ağustos 2012 Pazar
BALLI BABA TATLISI
![100_7524](http://farm8.staticflickr.com/7249/7793126838_f7ae350d4b.jpg)
![100_7507](http://farm8.staticflickr.com/7135/7793134194_90e605d411.jpg)
Malzemeler:
4 su bardağı un
3 yumurta
1paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
125 gram(oda sıcaklığında) tereyağ
1 çay fincanı pudra şekeri
1 fiske tuz
şurup için:
5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
SOSUBir paket hazır çikolata sosu
Süt üzerindeki tarife göre ilave edilecek
Şeftali,elma, üzüm
·
· Unun ortasını açıp mayayı, bir bardak ılık sütü, yumuşamış yağı, yumurtaları,şekeri ve tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz
· Hamuru ılık bir yerde iki misli kabarana kadar bekletiyoruz.
· Küçük kalıpları yağlıyoruz ve hamuru kalıpların yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırıp
· Kabarması için tekrar bekliyoruz.
· İyice kabardıktan sonra fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
· Bir tencereye suyu ve şekeri koyuyoruz,
· Şeker eriyip şerbet kaynayınca limon suyunu ilave edip bir iki taşım kaynatıp ateşten alıp şerbetinizi ılımaya bırakıyoruz.
· Fırından çıkan tatlıları ılıyınca kalıplarından çıkartıp ılık şerbetin içine atıyoruz. Tatlılar şerbeti iyice çekince çıkartıp servis tabağına diziyoruz, İyice soğuduktan sonra ortadan kesiyoruz, çikolta sosunu tarifine göre pişirip sıcakken kestiğimiz tatlıların üzerine bir miktar koyup üzerlerine küçük doğradığımız şeftali, elma ve üzüm tanelerini koyup tatlının kestiğimiz diğer yarısını üzerlerine kapatıp bol çikolata sosu döküyoruz .
not: aralarına çikolata sos yerine franbuazlı hazır sosta çok yakışıyor üzerlerine yine çikolata sos dökülüyor .Afiyet olsun tadına doyamıyacağınız bir tatlı.
not:.kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur olacak şerbet parmağımızın dayanacağı sıcaklıkta ılığa yakın olacak tatlıda ılık olacak .
not:.kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur olacak şerbet parmağımızın dayanacağı sıcaklıkta ılığa yakın olacak tatlıda ılık olacak .
Etiketler:
ŞERBETLİ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
-
2012
(98)
- Aralık(5)
- Kasım(4)
- Ekim(9)
- Eylül(7)
-
Ağustos(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
- Temmuz(9)
- Haziran(9)
- Mayıs(8)
- Nisan(9)
- Mart(7)
- Şubat(8)
- Ocak(8)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2012
(98)
-
▼
Ağustos
(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
-
▼
Ağustos
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder