7 Ağustos 2012 Salı
DAMLA SAKIZLI KURABİYE
MALZEMELER
1paket tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
500 gram mısır nişastası
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 su bardağı pudra şekeri
Üzerine ayrıca pudra şekeri
Yapılışı damla sakızı dövülür, bütün malzemeler ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir, 10 dakika kadar dolapta bekletilir şekil verilerek 170 derecede pişirilir üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
not:www.pastacikiz.com. tarif alınmıştır.
Etiketler:
KURABİYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
-
2012
(98)
- Aralık(5)
- Kasım(4)
- Ekim(9)
- Eylül(7)
-
Ağustos(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
- Temmuz(9)
- Haziran(9)
- Mayıs(8)
- Nisan(9)
- Mart(7)
- Şubat(8)
- Ocak(8)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2012
(98)
-
▼
Ağustos
(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
-
▼
Ağustos
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder