12 Ağustos 2012 Pazar
SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Tuz, karabiber
2 yemek keşığı kaşık tereyağ veya margarin
YAPILIŞ
Tavuk yıkanıp tuzlu suda haşlanır etleri ayıklanır, suyu sıcak kalacak şekilde saklanır .
Unun ortası açılır, içine 1 yumurta kırılır tuzu ve yavaş ,yavaş suyu katılır, mantı hamuru gibi katı bir
hamur yoğrulur ve onbeş dakika dinlendirilir, 3 parçaya bölünür yufkalar mantıdan biraz daha ince açılır Ve bir bezin üzerinde hafif havalandırılır daha sonra oklavaya sarılıp yarım santim kalınlığında kesilir elimizle açtırılıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir , 2 kaşık tereyağ eritilir, yufkaların üzerine gezdirilir, sıcak fırında iyice kızartılır, kenarda bekleyen tavuk suyumuz soğumuşsa ıstılır, fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür, ateşte suyunu çektirilir ,üzerine ayıklanan tavuk etleri dizilir, üzerine karabiber serpilir ve bir tepsi kapatılıp yumuşaması beklenir sıcak sevis yapılır
Etiketler:
PİLAV VE MAKARNALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
-
2012
(98)
- Aralık(5)
- Kasım(4)
- Ekim(9)
- Eylül(7)
-
Ağustos(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
- Temmuz(9)
- Haziran(9)
- Mayıs(8)
- Nisan(9)
- Mart(7)
- Şubat(8)
- Ocak(8)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2012
(98)
-
▼
Ağustos
(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
-
▼
Ağustos
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder