29 Ağustos 2012 Çarşamba
BULGURLU,KIYMALI BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka
3 yumurta
300 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı ceviz
Maydonoz, kekik, karabiber, kırmızıbiber,
Galeta unu , tuz 2 kaşık sıvıyağ
YAPILIŞI
İnce bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapatılıp 15 dakika bekler. Kıyma 2 kaşık
sıvıyağ ile kavrulur, yemeklik doğranan soğanlarda ilave edilip iyice kavrulur,
baharatları, tuzu,maydonozu cevizi ve ıslatılan bulguru katılıp soğumaya bırakılır.
Yumurtaların sarıları ile beyazları ayrılır, sarıları yarım çay bardağı su ile sulan-
dırılır bir tane yufka masaya serilir, yufkanın her tarafına sulandırılmış yumurta
sarısı sürülür, İkinci yufka üzerine serilir, sigara böreği şeklinde 16 parçaya
bölünüp hazırlanan iç konup sarılır, ayırdığımız yumurta beyazına batırılıp, galeta
ununa bulanır, bol sıvıyağda kızartılır.Diğer iki yufkada aynı şekilde hazırlanır.
Afiyet Olsun...
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
-
2012
(98)
- Aralık(5)
- Kasım(4)
- Ekim(9)
- Eylül(7)
-
Ağustos(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
- Temmuz(9)
- Haziran(9)
- Mayıs(8)
- Nisan(9)
- Mart(7)
- Şubat(8)
- Ocak(8)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2012
(98)
-
▼
Ağustos
(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
-
▼
Ağustos
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder