27 Ağustos 2012 Pazartesi
PATLICAN KAVURMA
MALZEMELER
3 Adet patlıcan
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber (acı sevenler acı eklerse lezzeti çok daha güzel oluyor )
2 küçük domates
2 kaşık sıvıyağ
ÜZERİNE
300 Gram yoğurt
1 diş sarımsak
SOSU
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber,tuz
YAPILIŞI
Soğan yemeklik doğranır, biberler küçük doğranır, sıvıyağda soğan ve biberler pembeleşenene kadar kavrulur, patlıcanlar alacalı soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranır, tuzlu suda 15-20 dakika bekletilip iyice yıkanıp elimizle hafifçe sıkılır, patlıcanlar ve kabuğu soyulup küçük doğranan Domatesler ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılarak patlıcanlar suyunu çekene kadar pişirilir, yağında biraz kavrulup ateşten alınır, soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür .Tereyağ eritilip üzerine pulbiber eklenir servis yapılacağı zaman yoğurdun üzerine dökülüp servis yapılır.
tam zamanı mutlaka deneyin. Rejim yapanlar içinde üzerine yağ dökmeden çok idal bir rejim yemeği.
NOT:Börek ve gözleme içi olarakta kullanabilirsiniz istenirse çok az kıyma ilave edilebilir Afiyet olsun
Etiketler:
ETLİ VE SEBZELİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- 2013 (224)
-
2012
(98)
- Aralık(5)
- Kasım(4)
- Ekim(9)
- Eylül(7)
-
Ağustos(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
- Temmuz(9)
- Haziran(9)
- Mayıs(8)
- Nisan(9)
- Mart(7)
- Şubat(8)
- Ocak(8)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2012
(98)
-
▼
Ağustos
(15)
- BULGURLU,KIYMALI BÖREK
- PATLICAN KAVURMA
- BALLI BABA TATLISI
- KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
- Vazgeçilmez Lezzet Çorba
- KRAVAT TATLISI
- çocuklarım bende iftardaydı
- TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- SAÇAKLI GÖNEN MANTISI
- ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
- Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İs...
- PATATESLİ ÇITIR BÖREK
- KÖFTELİ KEBAP
- DAMLA SAKIZLI KURABİYE
- ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK
-
▼
Ağustos
(15)
0 yorum:
Yorum Gönder