21 Nisan 2013 Pazar
enginarlı terem yağlı pilav
2 su bardağı pirinç 1adet havuç 1 çay bardağı bezelye 1 adet enginar tuz 2 yemek kaşığı teremyağ 1 yemek kaşığı sıvıyağ YAPILIŞI Pirinçleri yıkayıp tuzlu sıcak suda ıslatıp yarım saat bekletiyoruz.Teremyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz 1 yemek kaşığı sıvıyağı ekliyoruz pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz tuz rendelenmiş havuç tavla zarı gibii doğradaığımız enginar haşlanmış bezelyede katıp birlikte kavuruyoruz,2,5 su bardağı sıcak suyu koyup kapağını kapatıp ilk 3 dakika hızlı sonra kısık ateşte pişirip demlendikten sonra servis yapıyoruz.not : istenirse dereotu ve maydanoz ince kıyılıp ilave edilirResim yazısı ekle |
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
-
2013
(224)
- Eylül(9)
- Ağustos(15)
- Temmuz(74)
- Haziran(10)
- Mayıs(11)
-
Nisan(16)
- KAPALI PİZZA
- EN GÜZEL İSİM
- ÇİLEK PUDİNGLİ KALP KEK
- ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
- İRMİK TATLISI
- AHŞAP BOYAMA
- enginarlı terem yağlı pilav
- Zeytinyağlı enginar dolması
- ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
- KÜLAH POAÇA
- MİLFÖY BÖREK
- KOLAY SU BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIĞIMIZ OBJELER
- TAZE BEZELYE OMLETİ
- FIRINDA KÖZLENMİŞ PATATES
- PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
- Mart(66)
- Şubat(10)
- Ocak(13)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2013
(224)
-
▼
Nisan
(16)
- KAPALI PİZZA
- EN GÜZEL İSİM
- ÇİLEK PUDİNGLİ KALP KEK
- ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
- İRMİK TATLISI
- AHŞAP BOYAMA
- enginarlı terem yağlı pilav
- Zeytinyağlı enginar dolması
- ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
- KÜLAH POAÇA
- MİLFÖY BÖREK
- KOLAY SU BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIĞIMIZ OBJELER
- TAZE BEZELYE OMLETİ
- FIRINDA KÖZLENMİŞ PATATES
- PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
-
▼
Nisan
(16)
0 yorum:
Yorum Gönder