9 Nisan 2013 Salı
TAZE BEZELYE OMLETİ
MALZEMELER
250 gram taze bezelye
3 adet yumurta
2 adet taze soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydonoz, dereotu
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
Taze bezelyeler ayıklanır ve kılçıkları alınarak, çok az kaynayan tuzlu suda
haşlanır.Suyu süzülür, içine soğan, maydonoz, dereotu doğranır ve baharatları
ilave edilir. İçerisine 3 yumurta kırılarak karıştırılır.
Teflon tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ konur ve bezelyeli karışım ilave edilir.
Alt tarafı kızarınca düz bir tabakla ters çevrilip diğer tarafı kızartılır
Etiketler:
SEBZE YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
-
2013
(224)
- Eylül(9)
- Ağustos(15)
- Temmuz(74)
- Haziran(10)
- Mayıs(11)
-
Nisan(16)
- KAPALI PİZZA
- EN GÜZEL İSİM
- ÇİLEK PUDİNGLİ KALP KEK
- ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
- İRMİK TATLISI
- AHŞAP BOYAMA
- enginarlı terem yağlı pilav
- Zeytinyağlı enginar dolması
- ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
- KÜLAH POAÇA
- MİLFÖY BÖREK
- KOLAY SU BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIĞIMIZ OBJELER
- TAZE BEZELYE OMLETİ
- FIRINDA KÖZLENMİŞ PATATES
- PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
- Mart(66)
- Şubat(10)
- Ocak(13)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2013
(224)
-
▼
Nisan
(16)
- KAPALI PİZZA
- EN GÜZEL İSİM
- ÇİLEK PUDİNGLİ KALP KEK
- ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
- İRMİK TATLISI
- AHŞAP BOYAMA
- enginarlı terem yağlı pilav
- Zeytinyağlı enginar dolması
- ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
- KÜLAH POAÇA
- MİLFÖY BÖREK
- KOLAY SU BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIĞIMIZ OBJELER
- TAZE BEZELYE OMLETİ
- FIRINDA KÖZLENMİŞ PATATES
- PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
-
▼
Nisan
(16)
0 yorum:
Yorum Gönder