22 Nisan 2013 Pazartesi
İRMİK TATLISI
ÇOK HAFİF VE LEZZETLİ BİR TATLI MUTLAKA DENEYİN
malzemeler
4 adet yumurta
150 gram irmik
50 gram un
125 gram toz şeker
ŞERBETİ
500 gram toz şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI
Şerbet kaynatılıp soğutulur bir kenarda bekler. Yumurtalar çelik bir tencereye kırılır üzerine 125 gram şeker ilave edilerek çok kısık ateşte koyu bir kıvama gelene kadar mikserin çırpıcı ucuyla çırpılır ,ateşten alınıp un ve irmik ilave edilip dikkatli bir şekilde karıştırılıp yağlanmış bir kalıba dökülür 170 drecede ısıtılmış fırında 45 -50 dakika pişirilir fırından çıkan tatlımızın üzerine şerbetin yarısı dökülür yarısı tekrar kaynatılıp koyulaştırılır soğuyunca tatlının üzerine dökülüp kare veya baklava gibi kesilerek servis yapılır.
malzemeler
4 adet yumurta
150 gram irmik
50 gram un
125 gram toz şeker
ŞERBETİ
500 gram toz şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI
Şerbet kaynatılıp soğutulur bir kenarda bekler. Yumurtalar çelik bir tencereye kırılır üzerine 125 gram şeker ilave edilerek çok kısık ateşte koyu bir kıvama gelene kadar mikserin çırpıcı ucuyla çırpılır ,ateşten alınıp un ve irmik ilave edilip dikkatli bir şekilde karıştırılıp yağlanmış bir kalıba dökülür 170 drecede ısıtılmış fırında 45 -50 dakika pişirilir fırından çıkan tatlımızın üzerine şerbetin yarısı dökülür yarısı tekrar kaynatılıp koyulaştırılır soğuyunca tatlının üzerine dökülüp kare veya baklava gibi kesilerek servis yapılır.
Etiketler:
ŞERBETLİ TATLILAR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
-
2013
(224)
- Eylül(9)
- Ağustos(15)
- Temmuz(74)
- Haziran(10)
- Mayıs(11)
-
Nisan(16)
- KAPALI PİZZA
- EN GÜZEL İSİM
- ÇİLEK PUDİNGLİ KALP KEK
- ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
- İRMİK TATLISI
- AHŞAP BOYAMA
- enginarlı terem yağlı pilav
- Zeytinyağlı enginar dolması
- ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
- KÜLAH POAÇA
- MİLFÖY BÖREK
- KOLAY SU BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIĞIMIZ OBJELER
- TAZE BEZELYE OMLETİ
- FIRINDA KÖZLENMİŞ PATATES
- PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
- Mart(66)
- Şubat(10)
- Ocak(13)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2013
(224)
-
▼
Nisan
(16)
- KAPALI PİZZA
- EN GÜZEL İSİM
- ÇİLEK PUDİNGLİ KALP KEK
- ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
- İRMİK TATLISI
- AHŞAP BOYAMA
- enginarlı terem yağlı pilav
- Zeytinyağlı enginar dolması
- ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
- KÜLAH POAÇA
- MİLFÖY BÖREK
- KOLAY SU BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIĞIMIZ OBJELER
- TAZE BEZELYE OMLETİ
- FIRINDA KÖZLENMİŞ PATATES
- PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
-
▼
Nisan
(16)
0 yorum:
Yorum Gönder