28 Nisan 2013 Pazar
KAPALI PİZZA
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 pk instant kuru maya
1 yumurtanın beyazı sarıları üzerine
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
margarin (75 gram)ERİTİLMİŞ
İÇ MALZEMESİ
2ortaboy domates
sucuk
4 adet yeşilbier1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
ketçap veya sulandırılmış salça
tuz,karabiber,pulbiber,istenirse kekik ve 2 diş sarımsak ilave edilir
malzemeler ufak doğranıp hazırlanır, kaşar rendelenip hepsi harmanlanır.
YAPILIŞI
Unun ortası açılır maya ,tuz,şeker katılıp karıştırılır, sıvıyağ,süt,yoğurt 1 yumurtanın beyazı katılıp hamur yoğurulur.Mayalanmasını beklemeden hamur 4 bezeye ayrılır,her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır eritilimiş margarin ile yağlanır iki kenar ortada birleştirilip tekrar yağlanıp katlanır paket gibi yapılır.Bütün bezeler aynı şekile hazırlanır ilk yaptığımız bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp yağlıyoruz üzerine 1 dolu kaşık ketçap sürüyoruz, hazırladğımız harcı ortasına yerleştirip kenarlarından kesip harcın üzerini kapatıp mayalanması için bir süre bekliyoruz yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp pizzaların üzerlerine sürüyoruz ,200 derecedeki sıcak fkırında pişirilir.
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
-
2013
(224)
- Eylül(9)
- Ağustos(15)
- Temmuz(74)
- Haziran(10)
- Mayıs(11)
-
Nisan(16)
- KAPALI PİZZA
- EN GÜZEL İSİM
- ÇİLEK PUDİNGLİ KALP KEK
- ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
- İRMİK TATLISI
- AHŞAP BOYAMA
- enginarlı terem yağlı pilav
- Zeytinyağlı enginar dolması
- ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
- KÜLAH POAÇA
- MİLFÖY BÖREK
- KOLAY SU BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIĞIMIZ OBJELER
- TAZE BEZELYE OMLETİ
- FIRINDA KÖZLENMİŞ PATATES
- PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
- Mart(66)
- Şubat(10)
- Ocak(13)
- 2012 (98)
- 2011 (103)
- 2010 (68)
- 2009 (2)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Blog Arşivi
-
▼
2013
(224)
-
▼
Nisan
(16)
- KAPALI PİZZA
- EN GÜZEL İSİM
- ÇİLEK PUDİNGLİ KALP KEK
- ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
- İRMİK TATLISI
- AHŞAP BOYAMA
- enginarlı terem yağlı pilav
- Zeytinyağlı enginar dolması
- ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
- KÜLAH POAÇA
- MİLFÖY BÖREK
- KOLAY SU BÖREĞİ
- AHŞAP BOYAMA KURSUNDA YAPTIĞIMIZ OBJELER
- TAZE BEZELYE OMLETİ
- FIRINDA KÖZLENMİŞ PATATES
- PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
-
▼
Nisan
(16)
0 yorum:
Yorum Gönder