8 Mart 2013 Cuma

ÇİĞ BÖREK


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIM 
gelibolu17GÖNDERİYORUM 



MALZEMELER
300 gram kıyma
2 orta buy soğan
Tuz, karabiber
HAMURU
Un ,tuz su
Kıymanın içerisine soğan rendelenir, tuz,karabiber ve  biraz su ilave edilip iyice karıştırılır..
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur yarım saat dinlendirilir ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp pasta tabağı büyüklüğünde açılır içine hazırladığımız kıymalı harçtan  bir kat konulup kaşıkla iyice düzleştirilip katlanır bir kapakla kesilir, kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu   serili bir tabağa çıkartılıp sıcak servis yapılır .

0 yorum:

Blog Archive

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi