12 Mart 2013 Salı

Patlıcanlı Doruk Kebabı Yemek Tarifi

Bence Benim Annem Patlıcanlı Doruk Kebabı Yemek Tarifi

Bence Benim Annem Patlıcanlı Doruk Kebabı için Malzemeler


500 gr kıyma, 1.5-2 kilo patlıcan, 1 küçük soğan, 2-3 yemek kaşığı galeta unu, 2 çorba kaşığı kaşar, 200 gr yeşil fıstık(antep fıstığı), 1 adet domates, 1 adet sivri biber, 1 tatlı kaşığı salça, Karabiber, Kimyon,Kekik

Bence Benim Annem Yarışmasının Patlıcanlı Doruk Kebabının Yapılışı

Kıyma , galeta unu ,1 küçük ince rendelenmiş soğan,tuz,karabiber,kimyon, sıvı yağ,Ilık su(galeta ununun ılık suda kıvamını yumuşatmak gerekir.) ive kaşar ile köfteyi yoğuruyoruz. Burada kıvam köftenin yoğrulurken elde çok sıkı olmaması kıvamın yumşak olmasıdır. Çok sert ise ılık su ve sıvı yağ ile yumuşatılır. Patlıcanlar hazırlanırken köfte dinlenir. Soyulup ince uzun dilimlenmiş patlıcanlar hafif yağlanmış yağsız tavada yumuşatılır ve köftenin etrafına sarılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzeri hafif yağlanarak yada domates rendesi ,az şalça ,birçay bardağı su ve bir diş sarımsak ve tuz ilavesi ile hazırlanmış sos sürülerek 200 derece fırında pişirilir.

0 yorum:

Blog Archive

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi