12 Mart 2013 Salı

Zeytinyağlı Yerelması Tarifi

Bence Benim Annem Zeytinyağlı Yerelması Yemek Tarifi

Gerekli Malzemeler : 


yarım kğ yer elması
1 yemek kaşığı  pirinç
1 su bardağı
¼ demet ince doğranmış dereotu
½ çay bardağı zeytinyağı
½  çay kaşığı şeker
½ çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıcak su
½ adet limon



Yemeğin Yapılışı : 


Yerelmaları soyulur, parmak şeklinde doğranır. Limonlu suyun içerisine atılır. Diğer taraftan; soğan, sarımsak, patates ve havuç doğranır, sırasıyla zeytinyağında soğan, sarımsak ve havuç kavrulur.

Su, patates ve yerelması ilave edilir, tuz biber, şeker katılarak 15 dakika pişirilir. Pişirme yapmadan önce yağlı kağıt daire şeklinde kesiler tencerenin üzerine konulur.
Piştikten sonra dereotu ilave edilir.


0 yorum:

Blog Archive

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi